Messinan sijainti

Messina on Sisilian saaren toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee saaren pohjoisosassa lähellä Italian mantereelle johtavaa Messinan salmea. Salmen yli kulkee kuuluisa Messinan sillaksi kutsuttu riippusilta, joka yhdistää Italian mantereen ja Sisilian. Messinan kaupunki on perustettu jo antiikin Kreikan aikana ja sen sijainti on strategisesti tärkeä sekä kaupankäynnin että merenkulun kannalta.

Messinaa ympäröivät kauniit vuoret ja meri, mikä tekee kaupungista erityisen viehättävän matkailukohteen. Sisilia on tunnettu upeasta luonnostaan ja Messinassa tämä luonto pääsee täysiin oikeuksiinsa. Kaupungin sijainti tarjoaa myös upeat maisemat niin merelle kuin ympäröiville vuorillekin.

Merkittävimmät nähtävyydet

Messina on täynnä upeita historiallisia nähtävyyksiä ja kohteita, jotka houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Yksi tärkeimmistä nähtävyyksistä on kaupungin keskustassa sijaitseva kellokello eli Orologio Astronomico. Tämä kellokello on peräisin 1930-luvulta ja se on kauniisti koristeltu sekä sisältää monimutkaisen mekanismin, joka esittää ajan lisäksi myös muita tietoja kuten auringon- ja kuun kulkua.

Toinen kiinnostava nähtävyys on Messinan tuomiokirkko, joka sijaitsee kauniilla Piazza del Duomolla. Tuomiokirkko on valtava ja vaikuttava rakennus, joka on rakennettu 1100-luvulla. Katedraalin sisällä voi ihailla kauniita freskoja ja muita taideteoksia.

Messinassa kannattaa myös vierailla Museo Regionale, alueellisessa arkeologisessa museossa, joka esittelee Sisilian rikasta kulttuurihistoriaa. Museosta löytyy muun muassa antiikin Kreikan ja Rooman aikaisia esineitä sekä keskiaikaisia taiteen- ja käsityönäytteitä.

Messinan satama

Messinassa sijaitsee myös tärkeä satama, joka on yksi Italian vilkkaimmista. Satama toimii merkittävänä solmukohtana Välimeren liikenteelle ja tarjoaa yhteyksiä moniin muihin Välimeren satamiin. Messinan satamasta löytyvät myös lauttayhteydet mantereelle ja muihin Sisilian satamiin.

Satama-alueella on vilkas ja vilkas elämä, ja satama-alueelta löytyy monia ravintoloita, baareja ja kauppoja. Sataman läheisyydessä sijaitsee myös Messinan kävelykatu, jolla voi tehdä ostoksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta.

Messinan satama on myös suosittu pysähdyspaikka risteilyaluksille. Monet Välimeren risteilyt pysähtyvät Messinassa, joten kaupungin satama-alueella voi nähdä useita suuria risteilyaluksia ja matkustajien tungosta.

Kulttuuri ja tapahtumat

Messina on Sisilian kaupungeista merkittävin kulttuurin ja taiteen keskus. Kaupungin arkkitehtuuri on vaikuttava sekoitus eri aikakausien tyylejä, joista tunnetuimpia ovat normannilaiset ja barokkityylit. Messinan katedraali on yksi kaupungin nähtävyyksistä, ja sen kellotorni tarjoaa upeat näkymät Kaarle V:n rantakadulle ja ympäröivälle alueelle. Kaupungissa järjestetään myös lukuisia kulttuuritapahtumia ympäri vuoden, kuten oopperaesityksiä, teatteriesityksiä ja musiikkikonsertteja.

Messina on tunnettu myös perinteisistä festivaaleistaan. Yksi merkittävimmistä on heinäkuussa järjestettävä ”Vastavirtaan” -festivaali, joka juhlistaa Messinan uudelleenrakentamista vuoden 1908 tuhoisan maanjäristyksen jälkeen. Festivaali sisältää erilaisia tapahtumia, kuten musiikki- ja tanssiesityksiä, markkinoita ja ilotulituksia. Messina on myös päätepiste Välimeren alueen yksi tärkeimmästä perinteisestä regatta, ”Regruta dei Due Mari”, jossa purjeveneet kilpailevat Sisilian ja mantereen välillä.

Ravintolat ja ruokakulttuuri

Sisilialainen ruokakulttuuri on kuuluisa herkullisuudestaan, ja Messina ei ole poikkeus. Kaupungissa on lukuisia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisista herkuista. Tyypillisiä sisilialaisia ruokia ovat esimerkiksi pasta alla norma (pasta munakoisokastikkeella), cannoli (makea leivonnainen täytettynä ricotta-juustolla) ja granita (jäädytetty jälkiruoka, usein tarjoiltuna brioche-leivän kanssa). Messinassa voi myös maistella tuoreita meren antimia, kuten tuoreita kaloja ja äyriäisiä.

Ravintoloissa voi kokea myös aitoa sisilialaista tunnelmaa, kun paikalliset kokoontuvat ystävien kanssa nauttimaan ruoasta ja hyvästä seurasta. Paikalliset suosivat usein pitkiä ja rentoja aterioita, joissa ruoan kanssa tarjoillaan myös hyvälaatuista paikallista viiniä.

Ostosmahdollisuudet

Messina tarjoaa hyvät mahdollisuudet ostosten tekemiseen. Kaupungin keskustassa on lukuisia kauppoja, joista voi ostaa paikallisia tuotteita, kuten keramiikkaa, lasia ja koruja. Erityisen suosittuja ovat käsin tehdyt keramiikkaesineet, jotka ovat tyypillisiä Sisilian käsityötuotteita. Kaupungissa on myös useita vaatekauppoja ja muotiliikkeitä, joista voi löytää paikallisten suunnittelijoiden luomuksia sekä tunnettujen brändien vaatteita ja asusteita. Messinassa on myös joitakin suuria kauppakeskuksia, joissa on erilaisia myymälöitä ja viihde- ja ravintolapalveluita.

Messinan keskustaa ja sen lähialueita kannattaa myös tutkia markkinapaikkojen merkeissä. Näillä markkinoilla voi ostaa esimerkiksi tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sekä paikallisia herkkuja kuten juustoja, leivonnaisia ja oliiveja. Markkinoilla on myös mahdollisuus tehdä hyviä löytöjä vaatteiden ja asusteiden suhteen. Messinassa on myös viikoittain järjestettyjä kirpputoreja ja ulkoilmamarkkinoita, joista voi löytää vaikka mitä aarteita.

Messinan arkkitehtuuri

Messina on kaupunki Sisilian itärannikolla ja italialaisen arkkitehtuurin helmet eivät tässä kaupungissa jää huomaamatta. Messina on täynnä upeita rakennuksia, jotka kertovat kaupungin rikkaasta historiasta.

Yksi kaupungin merkittävimmistä arkkitehtonisista nähtävyyksistä on Katedraali, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Katedraali rakennettiin 1100-luvulla ja se on saanut vaikutteita normannilaisesta, goottilaisesta ja barokkityylistä. Sen julkisivussa voi ihailla upeita veistoksia ja sen sisällä on kauniita mosaiikkilattioita.

Toinen merkittävä rakennus Messinassa on Fontana di Orione, joka sijaitsee Piazza del Duomolla. Tämä suihkulähde on rakennettu 1500-luvulla ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Fontana di Orione on koristeltu upeilla patsailla ja pronssisella suihkulähteellä. Suosittelemme vierailemaan suihkulähteellä pimeän tullen, sillä sen valaistus luo tunnelmallisen ilmapiirin.

Messinan historia

Messina on yksi Sisilian vanhimmista kaupungeista ja sen historia ulottuu aina antiikin ajoille saakka. Kaupunki on vaihtanut omistajaa useita kertoja eri valtakuntien välillä ja sen historiassa on nähtävillä näiden eri kulttuurien vaikutteita.

Vuonna 1908 Messinaa kohtasi tuhoisa maanjäristys, jonka seurauksena suurin osa kaupungista tuhoutui. Vaikka maanjäristys jätti jälkeensä paljon surua ja hävitystä, kaupunki nousi pian jaloilleen ja uusittiin renessanssin ja barokin tyyliin.

Messina on myös merkittävä satamakaupunki, joka on ollut tärkeä kauppapaikka jo antiikin ajoilta asti. Satama on ollut portti Sisilian ja mantereen väliselle kaupankäynnille ja se on nähnyt monia merkittäviä historiallisia tapahtumia.

Vinkkejä matkailijalle

Jos suunnittelet matkaa Messinaan, suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa kaupungin tutkimiseen. Messina on täynnä kauniita ja mielenkiintoisia kohteita, joita kannattaa kiertää rauhassa.

Yksi tapa tutustua kaupunkiin on osallistua opastetulle kierrokselle, jossa paikallinen asiantuntija johdattaa sinut kaupungin tunnetuimpien nähtävyyksien äärelle. Kierroksilla saat myös lisätietoa kaupungin historiasta ja kulttuurista.

Messinassa on myös paljon hyviä ravintoloita, joissa voit nauttia paikallisista herkuista. Varmista, että kokeilet ainakin paikallista erikoisuutta, arancinia, joka on riisipallo ja se on yleensä täytetty lihalla tai juustolla.

Jos haluat rentoutua ja nauttia kauniista maisemista, suosittelemme vierailemaan Messinan rannoilla. Ota aurinkoa, uida tai nauti kävelyretkestä hiekkarannalla.

Kokonaisuudessaan Messina on kaupunki, joka tarjoaa vierailijoilleen upeita arkkitehtonisia nähtävyyksiä ja mielenkiintoista historiaa. Messinassa on myös hyvä ravintolatarjonta ja kauniit rannat, joissa voi rentoutua.