Pieniin Antilleihin kuuluva Ranskan merentakainen departementti, Martinique on n. 80 km pitkä ja n. 35 km leveä vehreä ja vuoristoinen saari Karibialla. Martinique on viehättävä yhdistelmä ranskalaista kulttuuria ja Karibian trooppista tunnelmaa. Saaren valuuttana toimii euro ja virallinen kieli tietenkin ranska. Vulkaanisen saaren korkein vuori on tulivuori Mont Pelée, joka on viimeksi purkautunut vuonna 1929-1932. Tulivuoren tuhoisin purkaus tapahtui vuonna 1902 ja se tuhosi silloisen pääkaupungin Saint-Pierren asukkaineen vain kahdessa minuutissa. Uudelleen rakennetussa Saint-Pierressä voi tutustua tulivuorimuseoon ja jäljelle jääneisiin raunioihin.

Saaren nykyinen pääkaupunki Fort-de-France sijaitsee länsirannikolla, Madame-joen suulla.  Tärkeä satamakaupunki toimii myös Ranskan laivaston tukikohtana. Kaupungissa on n. 90 000 asukasta. Kaupungin nähtävyyksiä ovat mm. kolme vanhaa linnoitusta, Jardin de Balata kasvitieteellinen puutarha, Pariisin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten rakennettu kirjastorakennus  sekä katedraali. Kaupungissa järjestetään paikallisen zouk-musiikin festivaalit kesäkuun lopulla.

Martiniquella voi tutustua merenalaiseen elämään snorklaten ja sukeltaen mm. Anse Dufourissa sekä Grande Ansessa.  Puutarhoja löytyy Habitation Clementistä, Saint-Josephista ja Le Carbetista. Luonnon ihmeitä, kuten vesiputouksia L’Ajoupa-Bouillonista ja Canal de Beauregardista. Patikointireittejä on ympäri saarta ja niihin voi tutustua esim. täällä https://www.wikiloc.com/trails/hiking/martinique.

Tuliaisena saarelta voi tuoda paikallista rommia, paikallisten Lauzean veljesten suklaata, joka on valittu mailman 20 parhaan suklaan joukkoon sekä  paikallisia hilloja, joissa valinnan varaa riittää kaikkiin makuihin.

 


Kommentit

Martinique — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>