ibiza-leimaNuorison rajusta juhlinnastaan tunnettu Espanjalle kuuluva Välimeren pikkusaari Ibiza tarjoaa vierailijoilleen muutakin kuin vain aurinkorantoja ja bailaamista, ja se sopii myös lapsiperheille.

Saarella sijaitsee useita historiallisesti ja kulttuurillisesti merkittäviä kohteita,ja se onkin päässyt Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Ibizan kaupunki henkii historiaa, onhan saarella asutusta jo ainakin vuodelta 654 eaa., jolloin foinikialaiset perustivat sinne satamansa. Heidän vanhan asutuksensa rauniot ovat edelleen nähtävillä
Sa Caletassa. Vanhakaupunki puolestaan ylpeilee esimerkiksi yli 700 vuotta vanhalla Santa Maria d’Eivissan katedraalillaan.

Saarta kannattaakin siis tutkia laajemmin kuin vain rannalla löhöten tai aalloissa peuhaten. Suunnista matkasi vaikka kohti ainutlaatuisia Can Marcan tippukiviluolia. Vaikka Ibiza elää suurelta osin turismista, on saarella myös huomattavasti maataloutta ja suuria pinjametsiä. Saarella tuotetaan muun muassa oliiveja, viiniä, viikunoita ja manteleita.

Saari on ollut myös jo vuosikymmeniä taiteilijoiden suosiossa, ja siellä on filmattu eräiden kuuluisien elokuvien, kuten Ben Hurin, kohtauksia. Kulinaristien kannattaa maistaa paikallisia erikoisuuksia, kuten bollit de peixiä (kalamuhennos), arros de matancaa (riisiä ja porsaanlihaa), tai tyydyttää makeannälkänsä annoksella flaonsia (juustolla, hillolla tai hunajalla täytettyjä piirakoita). Vietä lomasi Ibizalla, ja palaa ruskettuneena ja henkisesti virkistyneenä kohtaamaan pohjoisen ankara talvi. Se on myös oivallinen paikka paeta aurinkoon lämmittelemään lopputalvesta.


Kommentit

Ibiza — 3 kommenttia

  1. Mielenkiintoista luettavaa, en ole koskaan uskaltanut Ibizalle matkustaa, kun luulin sitä aivan vaan villien nuorten saareksi, jossa ei keski-ikää lähestyvä saisi nauttia omasta rauhasta missään. Saarella näyttää kuitenkin olevan paljon nähtävää ja koettavaa muillekin, kuin juhliville ja mellastaville nuorille. Osaako joku tarkemmin kertoa, mitkä alueet on saaren rauhallisimmat ja löytyykö suoria lentoja muuten kuin matkatoimistojen kautta?

  2. Ibiza on varmaan nuorison ikikohteita, jossa juhlinta jatkuu vuorokauden ympäri. Siksi olenkin ihastunut siinä vieressä olevaan Menorcaan, joka on huomattavasti rauhallisempi kohde ja on turistien suunnatessa Ibizalle onnistunut säilyttämään luonnollisuutensa ja paikallisen tunnelmansa. Itse olen Ibizalla ollut kahteen otteeseen, ja kummallakin kerralla kävi tympimään etenkin brittinuorison suorastaan sikamainen käyttäytyminen.

  3. Ibizalla voi toki löytää itselleen rauhallisen kohteen. Pääasia on silloin pysytellä kaukana kaupungeista, joihin suurin osa vilkkaista yökerhoista ja meluisista baareista on keskittynyt. Etenkin pääkaupunki Ibiza ja San Antonio ovat nuorisokohteita. Jopa Playa D’en Bossa on viime vuosina ollut villiintymään päin, kun monien hotellien läheisyyteen on noussut jos jonkinnäköistä baaria ja muuta menopaikkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>