Rodoksen kaupungissa on kaksi mukulakivirantaa, suuri ja suomalaistenkin keskuudessa huippusuosittu Elli ja ns. Tuulinen ranta. Näillä rannoilla on vuokrattavana aurinkotuoleja ja -varjoja. Sesonkiaikoina rannat ovat melko kansoitettuja, ja edes pyyhkeen paikkaa on vilkkaimpina päivinä vaikea itselleen valloittaa. Lähettyvillä ovat kaikki lomailijan kaipaamat palvelut.

Saaren parhaat rannat löytyvät kuitenkin sitten itärannikolta, ja niitä ovat mm. Faliraki, Afandou ja Kolimbia. Mukavia ja kauniita uimapaikkoja on myös Kallitheassa ja Ladikon lahdella. Falirakissa on hieno 5 kilometrin pituinen hiekkaranta, joka on etenkin lapsiperheiden suosiossa. Kallithean alueella puolestaan on monia pieniä ja rauhallisia lekottelupaikkoja. Targanou ja Erimokastro ovat pieniä ja erityisen viehättäviä poukamia. Lindoksessa odottaa hitaasti syvenevä ranta, joka on oivallinen lapsille ja heidän vesileikeilleen.

Koko saaren kenties paras ranta, uskomattoman kaunis Tsambika, sijaitsee 30 kilometrin päässä Rodoksen kaupungista. Saaren länsipuolen Ixianlahden suuri hiekkaranta on peräti 8 kilometriä pitkä. Rannat Ixianlahdella ovat pääsoin karkeahiekkaisia tai pikkukivirantoja, joissa on hyvä kokeilla vaikka surffausta. Alue on täynnä ravintoloita ja yökerhoja. Saaren loisteliaimmat hotellit löytyvät juuri täältä.


Kommentit

Rannat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>