hellas

Hellas eli Kreikka

Päätin koota Kreikan saaret yhden kategorian alle. Kreikassahan melkein kaikki matkakohteet sijaitsevat saarilla. Tässä alussa on muutama sana itse Kreikasta ja lopussa on linkit saarikohteisiin.

Kreikka

Kreikka on erittäin monipuolinen matkakohde upeine rantalomakohteineen sekä kulttuurillisine kaupunkeineen. Laajasta valikoimasta löytyy useita eri tyylisiä kohteita ja joko yksittäinen paikka tai  useamman kohteen yhdistelmät luovat täydelliset puitteet erinomaiselle lomalle.

Kreikkaan kuuluu mannermaan lisäksi noin 2000 saarta, isompia ja pienempiä, joista vain murto-osa ovat asuttuja. Mannermaan suosituin kohde on ehdottomasti maan pääkaupunki Ateena. Ateena on erityisen rikas kulttuuritarjonnaltaan ja siellä voi nähdä muun muassa maailmankuulut Akropolin kukkulat. Suosituimpia saarikohteita ovat puolestaan Kreeta, Rodos, Samos ja Kos.

Kreikan ehdottomia valttikortteja ovat Välimeren aaltojen hyväilemät rannat, sini-valkoiset perinteikkäät talot jylhissä vuorimaisemissa sekä herkullinen ruoka, joka on tunnettu maailmanlaajuisesti. Kreikkalaisten ystävällisyys puolestaan saa jokaisen matkailijan tuntemaan olonsa tervetulleeksi minne ikinä meneekin. Ei ole ollenkaan tavatonta, jos matkailija saa kutsun paikalliselta kotiinsa vaikkapa maittavalle illalliselle.

Kreikan erinomaiset keittiön antimet eivät jätä ketään kylmäksi. Kreikkalainen ruoka on parhaimmillaan aitoa ja terveellistä lähiruokaa. Erityisesti maukkaat salaatit fetajuuston kera, souvlaki, lihavartaat ja hyvin hautunut lammaspata sekä herkullinen moussaka tunnetaan Kreikan lahjoina maailmalle. Paikallisessa oliivipuristamossa puristettu tuore oliiviöljy ja tuore leipä ovat aina lyömätön yhdistelmä. Kaikki nämä herkut voi huutoa alas vaikkapa aniksenmakuisella ouzolla!

Kohteesta riippumatta Kreikka on koko perheen matkakohde, koska tekemistä löytyy niin isoille kuin pienillekin lomailijoille. Olipa loman tarkoituksena kulttuurin tutkiskelu, rantaloma lasten kanssa tai viikonlopun yli kestävä romanttinen kaupunkiloma, kaikki nämä onnistuvat upeassa Kreikassa.

Saarikohteet Kreikassa

Rodos – Varmaan kaikkein tunnetuin saarikohde Kreikassa ja ehkä koko Välimerellä. On säilyttänyt paikkansa hyvämaineisena matkakohteena aina 60-luvulta saakka.

Kreeta – Kreikan saariston suurin saari. Siellä on monia eri kohteita kuten Hania, Agios Nikolaos ja Rethymnon. Kreetalle voi matkustaa useita kertoja ja aina eri paikkaan.

Korfu – Kaunis saari, jolla on hyvin vaiherikas historia.

Kos – Tunnelmallinen pieni saari lähellä Turkin rannikkoa.

Samos – Siellä on asunut monta historian merkkihenkilöä. Ehkä sinäkin voisit asua siellä viikon tai kaksi. Samos on rauhallinen, suorastaan unelias, pieni kreikkalainen saari.

 


Kommentit

Kreikan saaret — 3 kommenttia

  1. Kreikan suosituimmat saaret kivasti esitelty,mutta kaipaisin tietoa myös hieman tuntemattomammista saarista. Tahtoisin joskus lomailla paikassa, jossa ei kamalasti suomalaisia vielä pyöri, mielellään ei muitakaan turisteja. Onkohan sellaisia kolkkia enää Kreikassa, vai onko kaikki saaret jo lomalaisten valloittamia? Esimerkiksi Mykonos ei lainkaan kiinnosta, koska sinne kerääntyy rikasta porukkaa ympäri maailman lähinnä bailaamaan. Itse haluaisin kokea mahdollisiman perinteisen kreikkalaissaaren tunnelmaa, mistä sitä löydän?

  2. Toki Kreikasta löytyy vielä hieman hiljaisempia saaria, jotka ovat lähinnä paikallisten suosiossa mutta suurille turistilaumoille tuntemattomia. Yksi parhaista lienee vehreä Skiathos, hieman karumpi Paros ja sen naapuri Antiparos, samoin Naxos on kaunis ja Tinokselle matkataan uskonnollisissa aikeissa pyhiinvaellusmatkalle. Ilmestyskirjan kirjoituspaikka eli Patmos on sekin ihastuttava, kuten myös Kalymnos ja Kea. Ota Kreikan kartta esille ja etsi sillä olevista saarista tietoa vaikka googlettamalle. Useimmat saaret tarjoavat jotain ainutlaatuista!

  3. Minua taas kiinnostaisi tietää enemmän Mykonoksesta ja sen hurjasta juhlatunnelmasta, josta olen vuosien mittaan lukenut paljonkin. Olisi mahtavaa lukea jonkun siellä ihan henkilökohtaisesti käyneen ja meiningin eläneen kokemuksia ja suosituksia. Missä päin esimerkiksi kannattaa majoittua, jotta pääsee jalkaisin juhlinnan sekaan jne.? Onko saarella muuten kovin kallista, kun se kerran on maailman jetsetin bilepaikka?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>