Jos pitäisi valita lomakohde, joka parhaiten tunnetaan suomalaisten keskuudessa, niin se olisi varmaan juuri Mallorca. Saari tunnetaan myös nimellä Majorca. Saari kuuluu Baleaarien saariryhmään. Se sijaitsee Välimeren länsiosassa melko lähellä Espanjan rannikkoa. Muita Baleaarien saaria ovat Mallorcan lisäksi Minorca, Ibiza ja Formentera. Niistä kaksi ensiksi mainittua ovat myös tunnettuja ja suosittuja lomakohteita. Formentera on pieni saari muutaman kilometrin päässä Ibizan saaresta ja on oikeastaan osa Ibizaa.

Mallorca kuuluu Espanjalle ja kuuluu Euroopan Unioniin. Valuutta on Euro, kuten kaikkialla muuallakin Espanjassa.

Mallorcan historia lyhyesti

Saari on ollut ihmisten asuttama kivikaudelta saakka. Esihistoriallisesta ajasta on saarella paljon merkkejä ja nähtävää. Historiallisen ajan ensimmäiset dokumentit kertovan Karthagon ajasta. Puunilaissodissa Karthago menetti Mallorcan Roomalaisille, jotka hallitsivat saarta vuodesta 146 ennen ajanlaskun alkua. Rooman ja myöhemmin Bysantin valta jatkui aina 700 luvulle asti, lukuun ottamatta 100 vuoden jaksoa jolloin vandaalit pitivät saarta hallussaan. Rooman vallan heikentyessä Mallorca joutui etelästä tulleiden Maurien hallintaan pitkällisten taistelujen jälkeen. Saari oli muslimien hallussa reilu 500 vuotta ja päätyi lopulta itsenäiseksi 1229. Itsenäisyyttä kesti vain vähän yli 100 vuotta. Uuden Ajan alkupuoli kului saarella sotaisissa merkeissä ja osana Espanjaa se oli mukana monissa niin sisäisissä kuin ulkoisissa selkkauksissa.


Kommentit

Mallorca — 4 kommenttia

  1. Kaipaisin sivustolle lisää tietoa Mallorcasta, etenkin sen nähtävyydet kiinnostaa. Historiastahan tuossa jo kerrottiinkin, joten noin pitkän historian jäljiltä on takuulla jotain katseltavaakin. Mallorcalla lomailleet voisivat kertoa, mihin siellä oikein kannattaa tutustua, koska pelkällä rannalla en aio laiskotella.

  2. Juu, ja niden jo pyydettyjen nähtävyyksien lisäksi kaivataan myös tietoja parhaista rannoista yms. tavallista lomailijaa kiinnostavasta.

  3. Mallorcalla on toki mukavia nähtävyyksiä, joita ihailemalla ja ihmettelemällä saa loman loistavasti kulumaan. Itse saarella pariin kertaan jo lomailleena voisin suositella ainakin Palmassa sijiatsevaa goottilaista tuomiokirkkoa ja arabialaista kaupunginosaa, joka tuo tuulahduksen menneiltä päiviltä. Sieltä löytyy myös lukemattoia museoita, upeita pihoja ja kaunista arkkitehtuuria.

  4. Mallorca tunnetaan maailmalla myös mahtavana purjelautailukohteena, sillä siellä on takuuvarmasti tuulta huhtikuusta marraskuun loppuun. Itse asiassa monet vannovat saaren olevan Välimeren paras tuulilajeille. Itse voin oman kokemuksen ansiosta suositella purjelautailijoille aninakin seuraavia kohteita: Colonia de Sant Jordi, jossa Tria Sport Windsurfing vuokraa välineitä ja tarjoaa opetustakin, ja Alcudia, jossa avittavat Wind & Friends Watersports. Myös Palman lahti tarjoaa tuulia purjeisiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>