Kreeta

knossos-kreetaYksi Kreikan saarten suosituimmista lomasaarista on myyttinen Kreeta. Tämä 250 kilometrin pituinen Kreikan suurin saari houkuttelee vuosittain rannoilleen matkailijoita ympäri maailman. Aurinko, Välimeren lämmin merivesi sekä upeat uimarannat tarjoavat täydelliset puitteet irtiottoon arjen kiireistä.

Kreetan saari omaa tarunhohtoisen historia ja sen olemassaoloon liittyy vahvasti antiikin mytologiaa. Kreeta on osa kreikkalaisen kulttuurin varhaisinta aluetta ja on täten myös monen myyttisen tarinan syntykehto. Ylijumala Zeuksen kerrotaan syntyneen juuri Kreetan saarella ja viettäneen lapsuutensa Kreetalaisessa luolassa paossa isäänsä Kronosta, joka oli syönyt kaikki muut lapsensa. Myös Minotauruksen uskotaan aikoinaan asuneen Knossoksen palatsissa ja tällä saarella myös Ikaros lensi liian lähelle aurinkoa polttaen siipensä turmiollisin seurauksin.

Kreetalla on paljon nähtävää. Knossoksella sijaitseva Kuningas Minoksen palatsi  lienee Kreetan kuuluisin nähtävyys. Tästä palatsista on löydetty minolaisen kulttuurin ensimmäisiä jäänteitä. Palatsiin voi tutustua joko omatoimisesti tai matkaoppaan johdolla.

Hanian kaupunki on vanha venetsialainen satamakaupunki, jonka rakennuksen ovat säilyneet venetsialaisten hallinnon ajalta. Tämä kuvankaunis kaupunki tarjoaa nähtävyyksistä niin museoita, kirkkoja kuin moskeijoitakin, mutta sen vaikuttavin käyntikohde lienee romanttinen venetsialainen satama.

Liikunnallisille ja hyvässä kunnossa oleville matkalaisille upean elämyksen tarjoaa Euroopan suurin rotko, Saramian rotko. Tälle 18 kilometrin pituiselle vaellusreitille on varattava mukaan hyvät kävelykengät, juomaa sekä kamera huikeiden maisemien ikuistamiseksi.

Unohtamatta täydellisiä uimarantoja, Kreeta on monipuolinen sekoitus kulttuuria ja rantalomaa.

Katso myös Kreetan saaren erilliset kohteet:


Kommentit

Kreeta — 1 kommentti

  1. Näin talven tullen tuli mieleeni sellainen tyhmä kysymys, että onko Kreetalla hiihtokeskusta? Vuoristojahan siellä ainakin on, ja luulisi niiden korkeuksissa olevan talvisin luntakin. Olen esimerkiksi Sisiliassa ollut laskettelemassa Etnan rinteillä, nyt olisi mahtava kokemus tehdä samoin Kreetalla, jos siis vaan mahdollista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>