Pikkuinen Saint Lucia sijaitsee Pienillä Antilleilla. Saaren pinta-ala on 616 km².  Saaren virallinen kieli on englanti ja valuuttana Itä-Karibian dollari, XCD. Häämatkalaisten suosima luonto- ja rantakohde  tarjoaa paratiisitunnelmaa. Tuliperäinen saari on vuoristoinen ja saaren tunnetuin matkailunähtävyys on Pitonsit, jotka kohoavat 771 ja 743 metrin korkeuteen. Maan lipussakin kuvatut Pitonsit sijaitsevat Soufrierèn kaupungin läheisyydessä maan länsirannikolla. Pitonsit ovat hyväksytty Unescon Maailmanperintölistalle vuonna 2004. Vuorille järjestetään opastettuja 3-6 tunnin patikointiretkiä.  Lisätietoja vaelluksista  www.grospiton.com.

Castries, maan pääkaupunki sijaitsee Castries-joen suulla ja on maan suurin kaupunki. Ranskalaisten vuonna 1650 perustama kaupunki tunnettiin aikanaan Carenage nimellä. Kaupungissa on selkeä ruutukaava ja kattava bussi- ja taksiverkosto. Kansainvälisten ravintoloiden ja suurten ostoskeskusten lisäksi kaupungissa voi tutustua mm. Fort Charlotten linnoitukseen sekä Karibian suurimpaan katedraaliin.  Katedraalin seinämaalaukset ovat paikallisen taiteilijan Dunstan St. Omerin (1927-2015) käsialaa, joka myös suunnitteli maan lipun. Paikallisen Nobelistin mukaan nimetyllä Derek Walcott-aukiolla on kolonialistista arkkitehtuuria sekä ihmeteltävänä yli 450-vuotta vanha puu.

Saarella liikkuminen on helppoa ja edullista, saaren pääbussireitti kattaa kaikki reitin varrella olevat kylät. Naapurisaarille mm. Martiniquelle ja St Vincentille pääsee lautalla Castriesin satamasta.

Maan kansallislinnun, värikkään Saint Lucian papukaijan voi bongata sademetsässä, joka sijaitsee puolentoista tunnin matkan päässä Castriesista.  Reittejä on useita erilaisia ja ne lähtevät hieman eri paikoista. 4 kilometrin pituinen vehreä vaellusreitti  Des Cartiers Rainforest Trail tarjoaa upean elämyksen sademetsän siimekseen. Liput aikuisilta 10 dollaria, lapset puoleen hintaan. Luonnonsuojelualue on avoinna ma-pe klo: 8.30-14. Viikonloppuisin suljettu yleisöltä.  Lisätietoja reiteistä  http://www.geocities.ws/sluforestrails/newpage2.htm

Saaren ruokakulttuuri on saanut vaikutteita kreoli- sekä ranskalaisesta keittiöstä. Merenantimet ovat vahvasti edustettuna ruokalistoilla ja varsinkin hummeria kannattaa ehdottomasti kokeilla. Pinot-olutta pannaan saarella ja se on hyvää. Tippaaminen kuuluu paikalliseen kulttuuriin ja toisinaan 10% tippi on lisätty jo valmiiksi laskuun.

Pigeon Island National Park sijaitsee maan pohjois-osassa. 40 hehtaarin laajuinen alue tarjoaa upeaa luontoa ja historiaa. 500 vuotta sitten merirosvo Jambe de Bois “Puujalka” piti saarta tukikohtanaan. Saarella voi patikoida, tutustua merirosvoluoliin ja minimuseoon. Alueella on kaksi ravintolaa.

Saint Lucian koralliriutoilla elelee yli 160 kalalajia, joten se on oiva sukelluskohde. Parhaat sukellus- ja snorklaus paikat löytyvätkin länsirannikolta.  Mm. Soufrierèn, Marigot Bayn, Rodney Bayn, Anse Cochon lisäksi Anse Chastanet tarjoavat merenalaisia elämyksiä aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sukeltajille. Hylkysukeltajille sopivat Lesleen M ja Daini Koyomarun hylyt. Lisätietoja parhaista paikoista englannin kielellä mm. www.stlucia.org/things-to-do/diving/

 


Kommentit

Saint Lucia — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>