Yllättävän vehreä ja monipuolinen Korfu on yksi Kreikan kaikkien aikojen suosikkisaarista. Saaren pohjoisen oliivilehdot sekä vihreät laaksot ja viljelmät ovat Korfun tunnusmerkkejä. Eteläosan karumpi alue ei kuitenkaan jää kakkoseksi, vaan myös täältä voi matkailija löytää upeita ja lähes autioituneita lahdenpoukamia täydellisine hiekkarantoineen.

Historia saarella on vaiherikas. Muinaisessa historiassa se kuului antiikin kreikkalaisille, mutta saari on ollut miehitettynä niin roomalaisten, ranskalaisten, bysanttilaisten, venäläisten kuin englantilaisten toimesta. Vuonna 1864 se kuitenkin palasi takaisin Kreikan hallinnon alle. Historiansa ansiosta saarella näkyy edelleen vaikutteita erityisesti Britanniasta ja Korfun kaupungin vanhassakaupungissa sijaitsee edelleen brittien rakentama hieno krikettikenttä.

Sanotaan, että saaren kauneimmat rannat eivät löydy turistien suosimilta alueilta, vaan hiljaisemmista poukamista. Onkin siis enemmän kuin suositeltavaa vuokrata auto tai skootteri ja lähteä kiertelemään saarta omin päin. Samalla kun ajelee pitkin Korfun saarta upeita uimarantoja etsiskellen, pääsee tutustumaan sen  upeaan luontoon. Tältä saarelta voi löytää Kreikan kauneimpia ja aidoimpia pikkukyliä, joihin massaturismi ei ole vielä tänä päivänäkään yltänyt.

Kulttuurinälkäisille on Korfulla tarjolla useita eri nähtävyyksiä, joista tunnetuin lienee olevan Achilleonin palatsi. Se sijaitsee noin 10 kilometriä Korfun kaupungista etelään ja siellä pääsee tutustumaan tähän upeaan rakennukseen ja sen erityisen näyttäviin puutarhoihin. Palatsin rakennutti Itävallan keisarinna Elisabeth, kutsumanimeltään Sisi, vuonna 1890.


Kommentit

Korfu — 3 kommenttia

  1. Kuten tuossa oikein kerrottiinkin, suuri osa Korfun kauneimmista rannoista löytyy odottamattomista paikoista. Ne ovat tavallisesti paikallisten suosiossa, joten vuokratkaapa auto ja lähtekääpä löytöretkelle. Oikeastaan lähes kaikilla Kreikan saarilla suuri osa niistö kauneimmista rannoista on keskivertoturisteilta visusti piilossa. Se tarfkoittaa myös sitten sitä, että niillä on huomattavasti rauhallisempaa kuin niillä mainostetuilla rannoilla ja vastaavasti vähemmän mukavuuksia ja palveluita!

  2. Korfun nähtävyyksiin voisi lisätä muitakin kohteita, vaikka tuo Sissin palatsi onkin niistä kenties se rakastetuin ja kaunein. Pääkaupungin, Korfun tai Kerkiran, vanhakaupunki on UNESCOn maailmanperintökohde ja syystäkin, sillä sen kaduilla aika tuntuu pysähtyvän tyystin ja tunnet matkanneesi keskiaikaiseen Venetsiaan. Myös kaupunkia aikoinaan vartioineet kaksi linnoitusta kuuluvat jokaisen itseään kunnioittavan kohdelistalle. Niiden muureilta on mukava katsella merimaisemia.

  3. Saari todellakin omaa todella viehättävän yhdistelmän kreikkalaisuutta ja italialaista tunnelmaa. Kerrassaan hurmaava saari ja todella korkealaatuiset palvelut. Yllätyin kuitenkin kuumuudesta, oletin täällä olevan hieman viileämpää kuin noilla Egeanmeren saarilla, jotka kuitenkin ovat etelämmässä. Vihreämpää ympäristöä kuin monilla muilla kreikkalaissaarilla, joka on juuri omaan makuuni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>