Thaimaan suurin saari Phuket on yksi maan suosituimmista lomakohteista. Erityisesti lapsiperheiden suosima saari on valkoisten hiekkarantojensa ja vesiaktiviteettiensa ansiosta erityisen hyvä kohde vesipedoille, jotka eivät saa turkoosin värisestä merivedestä tarpeekseen.

Tunnetuimmat Phuketin rannat ovat Patong Beach, Karon Beach sekä Kata Beach. Rannat sijaitsevat saaren länsipuolella, aivan kuten myös saaren kiinnostavimmat nähtävyydetkin. Neljän kilometrin pituinen Patong on vilkas ja tällä rannalla palvelu pelaa. Saaren parhaan yöelämän voi löytää myös juuri tältä rannalta. Karon Beach on tunnettu samettisesta puuterihiekastaan ja useista vesiurheilumahdollisuuksistaan. Tällä rannalla nälkä ei pääse yllättämään auringonpalvojia, siitä pitävät huolen useat ravintolat ja rantabaarit. Kata Beach on lapsiperheiden suosima matalan rannan ansiosta ja myös täältä löytyy lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia kaiken ikäisille.

Mikäli rannalla makaaminen alkaa kyllästyttämään, tarjoaa Phuket laajan valikoiman erilaisia aktiviteetteja. Alueen suosituin retkikohde on ehdottomasti 50 kilometrin päässä sijaitseva Kho Phi Phi –saaret. Upeat maisemat, turkoosi meri sekä saarten aktiviteetit pitävät hymyn vierailijoiden kasvolla aamusta iltaan. Myöskään majoittuminen saarilla ei ole ongelma ja yöpyminen bungalowissa meren äärellä on unohtumaton kokemus.

Lasten mieleen ovat Phuketin Aquarium, jossa on esillä satoja kaloja ja muita mereneläviä. Aikuisten ja myös perheen pienimpien makuun on teemapuisto Fantasea, joka on keskittynyt iltaelämän viettoon. Alueella on ravintoloita, kauppoja, pelihalleja ja huvittelulaitteita. Täällä pääsee maistelemaan myös thaimaalaisen keittiön parhaita herkkuja valtavassa buffet ravintolassa. Illan kruunaa erilaiset näytökset ja show’t.

Phuket muualle verkossa:


Kommentit

Phuket — 3 kommenttia

  1. Phuket oli joskus todella ihana lomakohde, mutta viime kerralla siellä vieraillessa tympäännyin sen aivan kamalaan kaupallistumiseen. Paikka tuntuu elävän aivan turistien ehdoilla, olipa ne ehdot millaisia tahansa. Itse aloin kaivata sitä aitoa perinteistä Thaimaata, jota Phuketin lomalla löytyikin vain kohteen ulkopuolella olevilta alueilta. Seuraavaksi otan suunnaksi Ko Samuin tai Khanomin, joissa edelleen elämä on thaimaalaisittain rauhallista.

  2. No. älä sitten enää mene Phuketiin, ojääpähän meille muille enemmän tilaa! Itse ainakin suomalaiselta maaseudulta sinne menevänä pidän sen vilkkautta ja erilaisuutta suuressa arvossa. Toki lieveilmiöitäkin löytyy, kuten tuo kaikkialla kukoistava prostituutio, mutta itse suljen sille silmäni ja suuntaan katseen muualle. Phuket on huikean kaunis kohde ja ympäröivä luonto uskomattoman vehreää, meri ja rannat upeita. Menen sinne rentoutumaan ja keräämään voimia pitkän talven keskellä, muiden ihmiseten paljous ei itseäni haittaa lainkaan, päinvastoin!

  3. Phuketista jaksetaan puhua, niin sen pouolesta kuin vastaan. Itse kuitenkin haluan aina mahdollisimman kauas turistien peillamilta alueilta, matkaanpa sitten Thaimaassa tai Kreikassa. Se myös kohdallani tarkoittaa sitä, etten vaadi länsimaisia luksuspalveluita ja päähänpistoja vaan yritän elää ihan paikallisten ehdoilla ja tavoilla. Silloin tunnen todella ymmärtäväni paikallista kulttuuria ja tapoja, opin kunnioittamaan lomaani isännöivää maata ja tunnen olevani turisti, joka ei ole saapunut sitä pilaamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>