Perhoslaakso eli kreikaksi Petaloudes on viehättävä luonnonkohde Rodoksen kaupungin liepeillä. Puiston keskellä virtaa kaunis joki, jonka yli kulkee puusiltoja ja laakson rinteillä kiemurtelee kivisiä polkuja. Vehreällä alueella on kuumimpaankin aikaan runsas aluskasvillisuus ja komeita vanhoja lehtipuita, joiden ansiosta siellä on aina muuta saarta viileämpää.Kohde sopiikin siten kaikenikäisille vierailijoille.

Kun katsoo laaksossa seisovien komeiden puiden runkoja hieman tarkemmin, huomaa niiden useinkin olevan perhosten peitossa. Kyseiset perhoset ovat panaxia quadripunctaria -lajin edustajia, jotka imevät mettä puiden rungoista. Perhoset valtaavat tämän kiehtovan ainutlaatuisen laakson heinäkuusta syyskuuhun, ja turistien toivotaan jättävän ne rauhaan ja kulkevan alueella varovasti. Etenkin lasten kanssa Perhoslaaksoon saapuvien on hyvä kertoa jälkipolvelle oikeista käytöstavoista jo ennakkoon, jotteivät lapset juokse poluilla tai huutele toisilleen ihastuksen vallassa perhosia nähdessään. Sanotaan, että perhosten pelästyttäminen lyhentää niiden elinikää huomattavasti, ne voivat jopa kuolla siihen paikkaan. Viehättävään Perhoslaaksoon on matkaa Rodoksen kaupungista vain noin 15 kilometriä.


Kommentit

Perhoslaakso — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>