Arkeologinen museo

Arkeologinen museo sijaitsee vanhankaupungin Plateia Mouseiou -aukiolla. Museo oli alun perin Johanniittaritarien sairaala. 1400-luvulta peräisin olevaan rakennukseen on keskitetty eri puolilta saarta tehdyt löydöt, kuten kaksi mahtavaa antiikinajan Kouros-patsasta, jotka löydettiin Kamirosista. Nämä veistokset ovat peräisin jo 6. vuosisadalta eaa. Huomattavien näyttelyesineiden joukossa on myös marmorinen Helios-jumalan pää. Tämä veistos on peräisin 200-luvulta eaa., ja se löydettiin läheltä Kastellon huippua, jossa kerrotaan sijainneen antiikin Helios-jumalan temppeli. Museon viehättävimpiin esineisiin kuuluu valkoisesta marmorista veistetty Afroditen patsas, jonka kalastajat löysivät Rodoksen rannikolta vuonna1927. Sisäänpääsymaksu Arkeologiseen museoon on aikuisilla 6 euroa ja alle 18-vuotiaille ovet avautuvat ilmaiseksi. Museo on avoinna joka päivä klo 8–19.40.

Kansantaiteen museo

Museo sijaitsee Johanniittaritarien jälkensä jämmässä rakennuksessa, joka valtaa lähes kokonaan Argirokastrou-aukion eteläreunan. Kiitettävästi säilytetty näyttelyesineiden kokoelma sisältää huonekaluja, keramiikkaa, käsitöitä, perinteisiä pukuja ja muuta Dodekanesian perinteisen taiteen tuottamia esineitä. Ainutlaatuinen tilaisuus tutustua paikallisten päivittäiseen elämään ja kulttuuriin. Kansantaiteen museo sijaitsee osoitteessa Plateia. Museo on avoinna ti-su klo 8.30–15.00.

Bysanttilainen museo

Bysanttilainen museo sijaitsee Ritarilinnan Neitsyen kirkossa, Ippoton-kadun päässä. Esillä on mm. freskoja 1300-luvulta ja vanhoja ikoneita. Jokaisella Rodoksella lomailevalla onkin ihanteellinen mahdollisuus tutustua bysanttilaiseen taiteeseen ja perinteeseen tämän museo esineistön kautta.

Akvaario ja merimuseo

Akvaario ja merimuseo sijaitsevat aivan saaren pohjoiskärjessä, mahtavien näkymien ympäröimänä. Maanalainen, ja kesähelteellä ihanan vilpoisa akvaario sijaitsee Kos-kadulla, aivan kaikkien suomalaisten tunteman Ellin rannan laidalla. Kohde on avoinna päivittäin huhtikuusta lokakuulle klo 9.00–20.30 ja marraskuusta maaliskuulle klo 9–16.30. Pääsymaksu sekä akvaarioon että merimuseoon on yhteensä 5,5 euroa.