Menorca

Baleaarien saariin kuuluva Menorca on täydellinen kohde rauhallista rantalomaa kaipaaville. Menorca on jäänyt vilkkaampien saarien, Mallorcan ja Ibizan varjoon, mutta se on oikeastaan hyvä asia. Saari ei ole pelkkä turistikohde, vaan siellä pääsee näkemään ja tutustumaan aitoon espanjalaiseen kulttuuriin. Menorcalla käykin koko kesän aikana suurin piirtein vain saman verran turisteja kuin Mallorcalla yhden viikonlopun aikana. Menorca on kuuluisa lukuisista rannoistaan, jotka ovat suoraan kuin elokuvista valkoisine hiekkoineen ja turkooseine vesineen. Kannattaakin vuokrata auto tai polkupyörä ja lähteä kiertelemään kaunista saarta.

Suosittuja lomakyliä matkailijoiden keskuudessa Menorcalla on Cala Galdana, Cala’n Bosch ja Punta Prima. Palvelut kohteissa on suunnattu turisteille, joten jos vaivatonta lomaa haluaa, kannattaa suunnata joihinkin näistä. Yksi suosituimmista rannoista onkin Cala Galdanassa. Muita upeita rantoja Menorcalla ovat esimerkiksi Cala Macarella ja Cala Turqueta.

Nähtävyyksiä saarella on mm. upea luonnonsatama pääkaupungissa Mahonissa (sanotaan myös Mao). Satamasta lähtee lasipohjaveneilyjä sekä lähistöllä on ravintoloita. Mahonin vuonna 1631 rakennettu kaupungintalo on myös vierailun arvoinen. Vanhan rakennuksen sisällä toimii galleria, jossa on esillä kuuluisien Menorcalaisten maalauksia. Kaupungintalon lähistöllä sijaitsee myös näkemisen arvoinen Santa Marian kirkko.

Muita tunnettuja nähtävyyksiä on Menorcan viisi majakkaa, historiallinen kivirakennelma Naveta d’Es Tudons sekä Menorcan korkein vuori Monte Toro, jonka huipulta löytyy myös raunioita.

Ostosmahdollisuudet Menorcalla eivät ole kummoiset. Parhaimmat kuitenkin löytyy Mahonista ja entisestä pääkaupungista Ciutadellasta. Saarella on lähinnä vain pieniä putiikkeja, mutta hyvä puoli kuitenkin on se, että saarelta saa aitoja espanjalaistuotteita käsitöiden, kenkien ja ruokatarvikkeiden muodossa. Ostosten lomassa voi nautiskella pomadasta, tunnetusta Menorcalaisesta drinkistä. Drinkkiin tulee paikallista giniä ja limonadia.

Saaren sesonkiaika on kesäisin, joten hiljaisemmalla ajalla, eli lokakuusta maaliskuuhun, on osa palveluistakin kiinni. Eniten menoa saarella on Suomen juhannuksen aikaan, jolloin Ciutadellassa järjestetään suosittu fiesta Sant Joan. Menorcalla järjestetään kesän aikaan myös monia muita pienempiä fiestoja.

Muinakin aikoina saarella on jonkin verran ilta- ja yöelämää. Mahon ja Ciutadella ovat suosituimpia kaupunkeja yöelämän viettoon, mutta jos räväkämpää menoa kaipaa, voi risteillä muille Baleaarien saarille.


Kommentit

Menorca — 2 kommenttia

  1. Mitenkäs tuonne Menorcalle Suomesta pääsee, onko esimerkiksi suoria lentoja olemassa tai onko matkakohde minkään matkatoimiston listalla? Se vaikutta todelliselta hiljaisuutta ja laikottelulomaa etsivän paratiisilta, joka ei kuitenkaan ole maailman toisella puolella. Myös matkojen hintatasosta olisi kiva tietää.

  2. Suorien lentojen osalla esimerkiksi Finnair lentää kyllä Menorcalle, mutta vaan kesäkaudella, viimeinen lento on tavallisesti lokakuun alussa. Matkatoimistoista puolestaan ainakin Finnmatkat toteuttaa Menorcalle pakettimatkoja, tosin niitäkin on tarjolla vaan marraskuulle saakka matkaaville. Mukava kohde, Kanariaa rauhallisempi, joten ainakin itselleni keski-ikäisenä sopi paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>