Alla Kyproksen topografinen kartta. Siitä näkyvät hyvin saaren suuret korkeuserot. Oheisessa kartassa ei näy tieverkkoa eikä pohjoista ja etelää erottavaa rajalinjaa. Raja kulkee itä-länsi suuntaan Nicosian kaupungin pohjoispuolelta.

Kyproksen topograafinen kartta

Pääkaupunki Nikosia on kuvassa saaren keskiosassa. Nicosian pohjoispuolella pitkä Pentadaktylos Vuoristo. Se on Kyproksen turkkilaisella alueella. Etelässä on suuri Trodos vuoristo. Sen korkein kohta on Mount Olympus, joka on 1953 metriä merenpinnan tason yläpuolella.

Käytetyin lentokenttä Kyproksella on Larnacan kansainvälinen lentokenttä.  Yllä olevassa kartassa Larnaca on noin 50 kilometriä pääkaupunki Nicosiasta kaakkoon. Larnacan lentokenttä toimii siis myös pääkaupungin lentokenttänä.  Toinen suosittu lentokenttä on Pafosissa. Se sijaitsee Kyproksen saaren lounaisrannikolla (kartta).  Turkkilaisella puolella sijaitsee Ercan kansainvälinen lentokenttä. Se on lähin kenttä pääkaupungista Nicosiasta, mutta sijaitsee ”väärällä” puolella demilitarisoitua vyöhykettä. Nicosian varsinainen lentokenttä on hylättynä rajavyöhykkeellä.

 


Kommentit

Kyproksen maantiede — 1 kommentti

  1. Pääseekö Kyproksella muuten sinne turkkilaiselle puolelle lainkaan vai pitääkö sitä varten olla viisumi, kuten muuallekin Turkkiin mennessä? Olisi mukava käydä katsomassa sitäkin puolta saaresta, on kuulema kaunista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>