Mauritius on saarivaltio Intian valtameressä, Madagaskarin saaresta itään päin. Maantieteellisesti Mauritius kuuluu Afrikkaan. Siellä ylellinen tunnelma sekoittuu yksinkertaiseen elämätyyliin ja mielenkiintoiseen yhdistelmään eri kulttuureita. Lähimpänä saman tyylinen lomakohde on Goa. Näitä kahta jos vertailee, niin Goalla on edullisempi hintataso. Mauritiuksella on puhtaammat rannat ja kirkkaammat vedet.


Vaikka Mauritiuksella onkin hieman ylellinen leima, se sopii erinomaisesti myös lapsiperheille, urheilullisille ja seikkailunhaluisille lomailijoille sekä kaikille niille, jotka haluavat nauttia rantalomasta todella miellyttävässä ilmastossa.

Saarta ympäröi koralliriutta ja turkoosinsinistä laguunia reunustavat häikäisevän valkoiset korallihiekkarannat kookospalmuineen.
Jotkut lomahotellit ovat pieniä lomamaailmoja suurine uima-altaineen, vesiurheilumahdollisuuksineen, aktiviteetteineen jaa viihdeohjelmineen. Monissa on myös all inclusive-mahdollisuus, joka tekee lomasta helpomman ja mukavamman.

Saaren asukkaisista kaksi kolmasosaa ovat Intiasta sinne muuttaneita tai heidän jälkeläisiään. Eurooppalaista alkuperää olevia on vain pari prosenttia. Sama määrä eurooppalaisia on kiinalaista väestöä. Reilu neljännes asukkaista on kreoleja.

Jos kaipaa enemmän ihmisvilskettä ja huvituksia, kannattaa valita joku pohjoisrannikon hotelli vaihtoehdoista. Hotelleja löytyy
myös niille, jotka haluavat asua hieman yksinkertaisemmin, lähellä koskemattomia rantoja ja purjelautailuparatiisia..
Asuitpa missä hotellissa tahansa, voit maustaa rantalomailua harrastamalla sukellusta, snorklausta, kiipeilyä tai golfausta tai tehdä opastettuja retkiä.