Kanarian Saariryhmä kuuluu Espanjalle ja sijaitsee Afrikan rannikon läheisyydessä Espanjasta luoteeseen (siis etelään ja itään). Saarilla on lämmintä myös talvella ja niin se onkin ainoa Eurooppaan kuuluva lomakohde, jossa voit viettää rantalomaa myös talvella. Saaria on yhteensä seitsemän: Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, El hierro ja La Gomera. Lisäksi on kuusi pienempää saarta.

Näillä sivuilla esitellään isoista saarista kuusi (vain El Hierro puuttuu matkasta):

Pieni kysymys lukijoille. En löytänyt mistään selvää vastausta siihen, kuuluvatko saaret maantieteellisesti Eurooppaan vai Afrikkaan.  Kartalta katsoen Kanaria on lähempänä Afrikkaa kuin Eurooppaa. Jossain näin myös väitteen, että pohjoiset saaret kuuluisivat Eurooppaan ja eteläiset Afrikkaan. Tietääkö joku?  Jätä kommentti. Hallinnollisesti asia on selvempi, Kanariansaaret kuuluvat Euroopan Unioniin.


Kommentit

Kanarian Saaret — 2 kommenttia

  1. Oli mukava lukea noista kolmesta Kanariansaaresta, mutta laittakaapa omat sivut muistakin. El Hierrolla olen ollut usein, koska sinne on helppoa tehdä päiväretkiä, ja se tarjoaa mahtavia maisemia ja rauhallista tunnelmaa. Näillä isoimmilla Kanariansaarilla alkaa olla meitä pohjoismaalaisiakin jo kohta tungokseen asti, osa meistä näet talvehtii täällä muuttolintujen tavoin, joten monet kenties kaipaisivat tietoja noista rauhallisemmista kolkista.

  2. Kanarialle on jäänyt monen sydän ja sinne palaamme vuosittain. Itselleni kävi aivan samoin, ja lomailen siellä lähes vuosittain perheen kanssa. Joka kerralla ollaan oltu eri saarella ja eri kohteessa, joten vuosien kuluessa on useimmat saarten kolkat jo käyneet tutuiksi. Espanjaa ollaan opiskeltu miehen kanssa kansalaisopistolla, ja täytyy myöntää, että nyt saadaan matkasta paljon enemmän irti, kun osataan keskustella jonkin verran paikallisten kanssa. Varsinaista suosikkikohdetta meillä ei ole, ja aina pyritään elämään mahdollisimman paikallisesti eli kierretään esimerkiksi suomalaiset ravintolat kaukaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>