Gran Canaria

Kanariansaarien kolmanneksi suurin ja lähes pyöreä Gran Canaria houkuttelee kamaralleen vuosittain yli 2 miljoonaa turistia. Se ei ole mikään ihme, sillä vulkaaninen saari tarjoaa lämpimän auringonpaisteen ja upean meren lisäksi silmänruokaa vaihtelevalla maisemallaan. Kun siihen vielä lisätään loistavat palvelut ja kiireetön ilmapiiri, ymmärtävät siellä vierailemattomatkin saaren suosion.

Gran Canaria sijaitsee Atlantin valtameressä, hieman Pohjois-Afrikan rannikosta länteen. Se selittääkin upean saaren tasaisen lämpimän ilmaston lukuisine mikroilmastoineen ja monipuolisen maiseman. Reilun 800 000 onnellisen asukkaan eksoottinen Gran Canaria voi nimittäin ylpeillä niin hiekkadyyneillä, banaaniviljelmillä, eukalyptuspuilla kuin mahtavilla vuorilla.

Gran Canarian pohjoisosa on vihreiden viljelysten ja rehevien vuoristometsien peitossa. Niiden lomassa tapaat ihastuttavia vanhoja pikkukaupunkeja ja turistien keskuudessa huippusuositun saaren suurimman kaupungin, Las Palmasin. Sen valtteja ovat keskiaikainen vanha kaupunginosa, Vegueta, ihana rantabulevardi ja Las Canterasin kaunis hiekkaranta. Las Palmas ylpeilee Gran Canarian kauneimmilla rannoilla ja parhaalla ostos- ja viihdetarjonnalla. Pohjoisessa kannattaa vierailla myös Etelä-Amerikan tunnelmaa henkivässä Arucasissa.

Gran Canarian eteläosa on puolestaan pienten vuoristokylien ja niitä ympäröivän lähes koskemattoman ja jokseenkin karumman luonnon peitossa. Maasto on pohjoista huomattavasti kuivempaa ja kasvillisuus sen mukaista. Saaren korkein huippu, lähes 2 kilometriä korkea Pico de las Nieves, hallitsee maisemaa mäntyisine rinteineen. Lännestä löytyy saaren suosituin lomakohde Play del Inglés ja sen läheisyyden Maspalomasin loputtomat hiekkarannat ja uskomattomat hiekkadyynit. Suurin osa lomakeskuksista sijaitsee etelässä lukuisien rantojen ansiosta. Suuresta suosiosta nauttiva Puerto Rico tarjoaa matalia hiekkarantoja, amfiteatterimaista rinnemaisemaa muuta myös aktiviteetteja ja shoppailua, kulinaarisista nautinnoista puhumattakaan. Rauhallisempia puitteita etsivien kannattaa suunnata Las Melonerasiin, Bahia Felizeen, Amadoresiin, San Augustiniin tai Playa Tauritoon ja sen viereiseen Puerto de Moganiin.

Gran Canaria on luonnollisesti lähes kaikkien suomalaisten matkanjärjestäjien listalla, ja sinne lennetäänkin ympäri vuoden. Nykyään omatoimimatkaajakin voi helpolla räätälöidä unelmiensa Kanarianloman varaamalla itse reittilennot Las Palmasin lentokentälle ja hotellin makunsa mukaan.

Gran Canarialla löytyy kiehtovaa tekemistä jokaiselle lomapäivälle ja kaikenikäisille. Valittavanasi ovat vaikkapa veikeä Saharan tuulahduksen tarjoava kameliajelu hiekkadyyneillä, lapsiakin viihdyttävät Maspalomasin Aqualand-vesipuisto tai Palmitos Park -eläinpuisto, patikointiretket vulkaanisten vuorten rinteillä, aitoa villin lännen tunnelmaa pursuava Sioux City -teemapuisto lähellä Bahia Feliziä, sukellusretket ja purjehdusmatkat Atlantilla, maistelumatka Arucasin rommitehtaalle, golffaus eksoottisessa ympäristössä tai miksei rentouttava kylpyläkokemus hierontoineen.

Ja jos koti-ikävä iskee kesken matkan tai lapsilla on ikävä kotoista ruokaa, saat apua suomalaisissa kahviloissa ja ravintoloissa, esimerkiksi Puerto Ricon Ulvovassa Myllärissä. Maailma on kuin onkin pieni!


Kommentit

Gran Canaria — 1 kommentti

  1. Maspalomas osoittautui kiehtovaksi lomakohteeksi muualla Kanarialla jo ahkerasti lomailleelle. Hiekkadyyneillä pääsi retkeilemään kamelin selässä ja saattoi kuvitella olevansa Saharassa. Läheisillä hiekkarannoilla tuli sitten toinen yllätys vastaan, kun siellä kirmaili muutama aataminasuinen auringonottaja, ei kait halunneet itselleen uikkarinrajoja! Maspalomasissa on loistopalvelut ja paikkaa kehitetään edelleen, onneksi ei vain turistien ehdoilla, ettei ympäristöä tuhota ihan kokonaan. Kaupunki on myös rauhallisempi kuin Granin suuremmat ja suositummat kaupungit, joten sopii myös eläkeiläisille ja lapsiperheille, jotka haluavat yöllä nukkuakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>