Korsika on Ranskan hallitsema saari Välimeren kuohuvien aaltojen keskellä. Tämä viehättävä saari tarjoaa vierailijoilleen upeaa luontoa, upeita rantoja ja monipuolista kulttuuria. Korsikan kaupungit ovat ehdottomasti yksi matkan kohokohdista.

Korsikan kaupungit ovat täynnä historiaa ja charmia. Saaren pääkaupunki Ajaccio, joka on myös Napoleonin syntymäkaupunki, vie kävijän matkalle menneisyyteen kauniin arkkitehtuurinsa ja merkittävien historiallisten kohteidensa kautta. Toinen merkittävä kaupunki on Bastia, joka tarjoaa upeita näkymiä merelle ja vanhankaupungin kapeita kujia. Sieltä löytää myös mielenkiintoisia museoita ja viehättäviä kahviloita.

Korsikan kaupungeissa on myös mahdollista tutustua saaren rikkaaseen kulttuuriin. Propriano on viehättävä kalastajakylä, jossa voi nauttia paikallisesta ruoasta ja tutustua perinteiseen korsikalaiseen elämäntapaan. Corte, saaren historiallinen pääkaupunki, tarjoaa mahdollisuuden tutustua paikalliseen korsikalaiseen politiikkaan ja kulttuuriin.

Kaupunkien ohella Korsikalla voi nauttia upeista rannoista ja luonnosta. Calvi ja Porto-Vecchio ovat suosittuja rantakohteita, joissa voi rentoutua hiekkarannoilla ja nauttia Välimeren kristallinkirkkaasta vedestä. Saaren sisämaassa sijaitsevat Corsican luonnonpuistot tarjoavat upeat mahdollisuudet patikointiin ja luontoretkiin.

Korsikan kaupungit ovat täynnä viehätystä ja tarjoavat kävijöilleen upeita elämyksiä. Saaren rikas historia, kulttuuri ja luonto tekevät vierailusta unohtumattoman. Korsika on ehdoton matkakohde kaikille, jotka rakastavat kauniita maisemia, kiehtovaa historiaa ja aitoa kulttuuria.

 • Ajaccio: Ajaccio on Korsikan pääkaupunki ja tunnetaan erityisesti Napoleon Bonaparten syntymäkaupunkina. Kaupungista löytyykin mm. Napoleon-museo. Ajaccion vanhakaupunki tarjoaa kauniita katuja, historiallisia rakennuksia ja lukuisia ravintoloita ja kauppoja.
 • Bastia: Bastia on Korsikan toiseksi suurin kaupunki ja satamakaupunki. Se sijaitsee Korsikan pohjoisosassa, lähellä Italian rajaa. Bastiassa on paljon italialaisia vaikutteita, mikä näkyy muun muassa kaupungin arkkitehtuurissa ja ruokakulttuurissa. Kaupungista löytyy myös useita historiallisia nähtävyyksiä, kuten Saint-Jean-Baptiste -katedraali ja Terra Nova -linnoitus.
 • Calvi: Calvi on tunnettu korsikalainen lomakohde, joka sijaitsee saaren länsirannikolla. Kaupungissa on upea hiekkaranta ja kristallinkirkas meri, mikä houkuttelee erityisesti aurinkoa ja rantalomaa hakevia matkailijoita. Calvissa voi myös tutustua vanhaan kaupunkiin, jossa on kapeita kujia ja historiallisia rakennuksia.
 • Corte: Corte on sisämaan kaupunki Korsikalla, joka sijaitsee saaren keskiosassa. Kaupunki on Korsikan historiallinen pääkaupunki, ja siellä sijaitsee myös maan tunnetuin yliopisto, Università di Corsica Pasquale Paoli. Corte on suosittu matkakohde vaellusharrastajien keskuudessa, sillä sen ympäristössä on upeat vuoristomaisemat ja hyvät vaellusreitit.
 • Propriano: Propriano on kaupunki Korsikan länsirannikolla, Sartènenlahden rannalla. Se on suosittu matkailukohde, jossa voi nauttia kauniista rannoista ja upeista merimaisemista. Proprianossa voi myös tutustua alueen viinintuotantoon, sillä kaupungin lähellä sijaitsee useita viinitiloja, joissa voi maistella paikallisia viinejä.
 • Porto-Vecchio: Porto-Vecchio on idyllinen rannikkokaupunki Korsikalla, joka sijaitsee saaren etelärannikolla. Se on suosittu lomakohde, jossa voi nauttia upeista hiekkarannoista ja kristallinkirkkaasta merestä. Porto-Vecchion vanhassakaupungissa voi kierrellä kapeilla kujilla, tutustua historiallisiin rakennuksiin ja nauttia ravintoloiden ja kauppojen tarjonnasta.
 • Bonifacio: Bonifacio on Korsikan eteläisin kaupunki, joka sijaitsee saaren etelärannikolla. Kaupunki on tunnettu upeista valkoisista kalkkikivikallioistaan ja keskiaikaisesta linnoituksestaan. Bonifaciosta löytyy myös viehättävä vanhakaupunki, jossa on kapeita kujia, punatiilisiä taloja ja historiallisia nähtävyyksiä.
 • Ile-Rousse: Ile-Rousse on rantakaupunki Korsikan länsirannikolla. Se on suosittu lomakohde, jossa voi nauttia kauniista hiekkarannoista ja turkoosista merestä. Ile-Roussessa voi tutustua myös kaupungin vanhaan satama-alueeseen, jossa on viihtyisiä ravintoloita ja kauppoja. Kaupungista on myös hyvät yhteydet muihin Korsikan kaupunkeihin ja nähtävyyksiin.
 • Korsikan kaupungit tarjoavat vierailijoilleen ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua saaren rikkaisiin kulttuurisiin ja historiallisiin perinteisiin. Alueen kaupungit tarjoavat upeita näkymiä Välimerelle ja ovat täynnä keskiaikaisia ​​katuja, kauniita kirkkoja ja linnoja.

  Kun vierailet Korsikan kaupungeissa, voit uppoutua saaren ilmapiiriin ja nauttia paikallisista herkuista. Voit myös tutustua kaupungin museoihin, gallerioihin ja teattereihin, jotka esittelevät alueen taiteellista ja kulttuurista perintöä.

  Korsikan kaupungeissa on myös paljon tekemistä ja nähtävää luonnon ystäville. Voit tutustua kauniisiin rannoille ja vuoristomaisemiin, patikoida kansallispuistoissa ja vierailla viinitiloilla, joissa voit maistella paikallisia viinejä.

  Korsikan kaupungit ovat täydellinen kohde sekä lyhyille lomille että pidemmille seikkailuille. Olitpa sitten kiinnostunut historiasta, kulttuurista, luonnosta tai vain rentoutumisesta, Korsikan kaupungit tarjoavat jotain jokaiselle matkailijalle.

  Muista jakaa matkakokemuksesi ystäviesi ja perheesi kanssa sosiaalisessa mediassa ja kehota muita liittymään sinulle seuraavaan Korsikan seikkailuun. Kommenteissa voit myös jakaa vinkkejä ja kokemuksia, joita sinulla on Korsikan kaupungeista.

  Toivotamme sinulle unohtumattoman matkan Korsikan kaupunkeihin!