JAPANI – LASKETTELIJAN VALINTA

MIKÄ TEKEE JAPANISTA HYVÄN LASKETTELUMAAN?

Japani on vielä hieman tuntemattomampi laskettelumaa. Moni ei edes ajattele tulevansa laskureissulle Japaniin, vaan suuntaa suoraan Euroopan lukuisille keskuksille. Japani onkin enemmän eksotiikkaa ja rauhaa kaipaavan laskijan valinta. Itse asiassa laskettelu olosuhteet ovat Japanissa ajoittain jopa paremmat, kuin Euroopassa; laskukauden aikana saadaan useimmiten n. 13–15 metriä puhdasta lunta. Määrä on yli kolminkertainen verrattuna Alppeihin! Japanin erityisen hyvät lumimäärät tekevätkin siitä loistavan kohteen laskijalle. Lisäksi Japanin maasto on ihanteellinen laskettelun kannalta. Japani on tunnetusti täynnä vuoria ja suosituimmat keskukset ovat keskittyneet nimenomaan Tokion pohjoispuolelle. Maan suurin laskettelukeskus löytyy kuitenkin Hokkaidossa sijaitsevasta Nisekosta.

 

RAUHALLISIA AFTER SKI- ILLANVIETTOJA

Japani vetää laskettelijoita puoleensa erilaisella kulttuurilla ja eksotiikallaan. Japanissa After Ski- kulttuuri ei tarkoita bilettämistä. Sen sijaan laskupäivien jälkeen hiljennytään korkeintaan viettämään yhteistä iltaa rinnekeskusten ravintoloihin. Mikäli siis kartat eurooppalaista biletyskulttuuria, Japani tarjoaa loistavan vaihtoehdon nauttia laskettelusta ilman ylimääräistä hälinää! Ainoastaan kaikkein suurimmat keskukset saattavat ajoittain täyttyä nuorista juhlijoista.

 

MILLOIN LASKUREISSULLE JAPANIIN?

Paras aika suunnata laskureissulle Japaniin on joulukuusta huhtikuuhun. Tällöin rinteet ovat parhaimmillaan ja sää on varsin suotuisa. Budjettireissaajalle vinkiksi, että tammikuu on usein myös halvin kuu matkustaa maahan. Paikallisten talvilomakausi saa keskukset täyttymään nopeasti ja varaukset kannattaa tällöin tehdä hyvissä ajoin ennen reissun ajankohtaa. Laskettelukeskuksissa on useimmiten kohtuullinen englannin kielen taito ja myös monet rinnemerkeistä on merkattu englanniksi turisteja varten. Koska omien varusteiden tuonti maahan voi ajoittain olla työlästä, voit hyvin myös vuokrata keskusten vuokraamoista itsellesi mieluiset kamppeet. Hinnat vaihtelevat n. 20–40€ paikkeilla.