Irlannin saari sijaitsee Atlantin valtameressä. Saari on jaettu kahteen hallinnolliseen alueeseen, saaren koillisosa Pohjois-Irlanti kuuluu Iso-Britanniaan ja loput saaresta muodostavat Irlannin tasavallan.  Irlannin pääkaupunki on saaren itärannikolla sijaitseva Dublin. Suomalaiset matkaajat pääsevät Helsingistä Dubliniin suorilla lennoilla reilussa 3 tunnissa. Ajoissa ostetut edestakaiset lennot saa reilulla sadalla eurolla esim. Norwegian Airlinesilta.

Irlannin saaren ilmasto on sateinen ja leuto. Lämpötila vaihtelee 10-20 asteen välillä vuoden ajasta riippumatta. Saaren luonto on erittäin kaunis ja tutkimisen arvoinen.

Auton vuokraamalla pääsee tutustumaan omalla aikataululla saaren salaisuuksiin. Etäisyydet ovat lyhyitä ja tiet hyväkuntoisia. Ainoa huomioitava asia on vasemmanpuoleinen liikenne. Auton saa vuokrattua helposti vaikka jo etukäteen netissä. Mikäli ajaminen arveluttaa, saarta voi kiertää edullisesti myös busseilla tai junalla. Bussiyhteydet ovat hyvät ja reittiverkosto on kattava. Esimerkiksi Bus Eireann yhtiön sivuilla (buseireann.ie) voi tutustua reittikarttaan ja eri reittien nähtävyyksiin etukäteen. Saatavilla on 60 euron hintaisia Turisti-passeja, joilla voi matkustaa ympäri maata.

Irlanti on luonnon lisäksi tunnettu tummasta Guinness oluesta ja useista eri viskibrändeistä. Mikäli suunnitelmissa on kaupunkiloma, Dublinissa voi osallistua Guinnessin tai Jamesonin tehdaskierrokselle mikäli oluen tai viskin valmistusprosessi ja historia kiinnostavat.

Dublinissa on satoja majoitusvaihtoehtoja joka budjetille. Yksi mielenkiintoisimmista on irlantilaisen U2 yhtyeen omistama The Clarence boutique-hotelli, joka sijaitsee kaupunkia halkovan Liffey-joen varrella Temple Barin alueella.  Temple Bar on nimensä mukaisesti pubi- ja ravintola-alue, jossa voi maistaa tätä kuulua paikallista Guinness olutta tai irlantilaisia paikallisruokia, erilaisia lihaisia muhennoksia ja puddingia, verimakkaraa.

Mikäli matkapäiviä on vain muutama, Dublinista pääsee helposti päiväretkelle esimerkiksi Howthin kalastajakylään. Paikallisjunassa matka Howthin päätepysäkille kestää noin  parikymmentä minuuttia. Meno-paluu lippu maksaa noin 10 euroa. Howthissa on mahdollisuus vaeltaa merkittyjä reittejä kallioilla ja tarkkasilmäinen voi bongata merilintuja ja hylkeitä. Kylän satamassa on useita kalaravintoloita, joissa voi herkutella vaikka tuoreella hummerilla. Majoitusmahdollisuuksia on eri tarpeisiin ja budjetteihin. Korkealla kylän yläpuolella sijaitseva maalaisromanttinen Deer Park Golf-hotelli on rauhaa ja kauniista maisemista nauttivalle oiva valinta.  Howthin linna sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä.

Irlannin kansallispäivä, Pyhän Patrickin päivä on 17.3. ja Dublinissa on silloin hyvin riehakas tunnelma. Vuosittaiseen juhlaparaatiin osallistuu satoja tuhansia vihreään pukeutuneita juhlijoita.

 


Kommentit

Irlanti — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>