Maantieteelliset tiedot

Furnasin kraatterijärvi on yksi Azoreiden upeimmista nähtävyyksistä. Se sijaitsee São Miguelin saarella, joka on Azorien suurin ja vilkkain saari. São Miguelin eteläosassa sijaitseva Furnasin kraatterijärvi on osa suurempaa Furnasin kraatterijärven aluetta, joka koostuu useista kraatterijärvistä ja kuumista lähteistä.

Azorit ovat saariryhmä Atlantin valtameressä Portugalin rannikon edustalla. Saaret ovat tuliperäistä alkuperää ja ne muodostavat yhdeksän erillistä saarta. Azorit ovat myös yksi Portugalin autonominen alue, ja niitä pidetään luonnonkauniina kohteena, jossa on upeat maisemat, vehreät vuoret ja kirkkaan sininen meri.

Kraatterijärven synty

Furnasin kraatterijärvi on muodostunut tulivuoren kraatterina. Kraatteri syntyi, kun tulivuori purkautui ja muodosti kuopan maan pinnalle. Tulivuoren purkauksen aikana syntyvä laava jäähdyttyi ja muodosti kraatterijärven, joka on nyt täynnä kirkasta vettä.

Tämä kraatterijärvi on osa Furnasin kraatterijärven sekä kuumien lähteiden ja geysirien aluetta. Alueella on rikkivetyä ja muita kaasuja purkautuvia kuumia lähteitä, jotka luovat mysteerisen ja höyryävän ilmapiirin. Nämä tuliperäiset ominaisuudet antavat Furnasin kraatterijärvelle ainutlaatuisen ilmeen ja tekevät siitä yhden Azorien suosituimmista nähtävyyksistä.

Järven koko ja syvyys

Furnasin kraatterijärvi on melko suuri ja sen pinta-ala on noin 145 hehtaaria. Se on noin 1,5 kilometriä pitkä ja 1,2 kilometriä leveä. Sen syvyys vaihtelee, mutta syvimmässä osassa järvi voi olla jopa 30 metriä syvä.

Järvi on ympäröity upeilla vihreillä vuorilla ja metsillä, mikä tekee maisemasta erityisen kauniin. Järven vesi on kirkasta ja sinertävää, ja sen pinnalla voi nähdä heijastuksia ympäröivästä luonnosta. Kraatterijärven ympäristössä on myös useita kävelyreittejä, joita voi käyttää järven ympäri kävelemiseen ja sen kauneuden ihailemiseen.

Veden koostumus ja lämpötila

Azoreilla sijaitseva Furnasin kraatterijärvi on yksi saariryhmän tunnetuimmista nähtävyyksistä. Järvi sijaitsee São Miguelin saaren itäosassa ja on syntynyt tulivuoren kraatteriin. Furnasin kraatterijärven vesi on yksi sen mielenkiintoisimmista piirteistä, sillä sen koostumus ja lämpötila poikkeavat selvästi tavallisista järvistä.

Furnasin kraatterijärven vesi on erittäin kuumaa ja lämpötila voi nousta jopa 55 asteeseen. Tämä johtuu alueen geotermisistä ominaisuuksista, sillä järven pohjalla sijaitsee maan uumenista nousevia kuumia lähteitä. Järven pinnalla näkyy usein höyrypilviä, jotka kertovat kuumien lähteiden aktiivisesta toiminnasta.

Veden koostumus Furnasin kraatterijärvessä on myös erikoinen. Vesi on rikastunut mineraaleilla, kuten raudalla ja rikillä, jotka antavat sille ruskean värisävyn. Järvi onkin saanut nimen ”ruskeaksi järveksi” juuri tämän ominaisuutensa myötä.

Lajisto ja ekosysteemi

Furnasin kraatterijärvi on myös mielenkiintoinen ekosysteemi ja monien eläin- ja kasvilajien koti. Vaikka järven kuumat ja happamat olosuhteet asettavat haasteita elämälle, löytyy sieltä silti monia sopeutuneita lajeja.

Veden lämpötilasta johtuen järvi on erityisen suosittu kasvien ja eläinten, kuten levien, sinilevien ja termofiilisten bakteerien, elinympäristö. Näiden organismien avulla järvi tuottaa suuren osan omasta ravinnostaan fotosynteesin avulla.

Lisäksi Furnasin kraatterijärven vesi on hyvä elinympäristö muillekin eläimille. Siellä voi nähdä esimerkiksi simpukoita ja rapuja. Järvestä on myös löydetty harvinaisia isoputkisimpukoita, jotka ovat sopeutuneet elämään kuumissa ja happamissa vesissä.

Aktiiviset geotermiset ilmiöt

Furnasin kraatterijärvi on osa São Miguelin saaren geotermistä aktiivisuutta. Järvi on yksi monista geotermisistä kohteista saarella, ja sen ympäristössä voi havaita useita aktiivisia geotermisiä ilmiöitä.

Yksi näistä ilmiöistä on kuumien ja höyryävien lähteiden esiintyminen järven reunoilla ja pohjalla. Nämä lähteet ovat peräisin maan uumenista ja kuumaa vettä nousee jatkuvasti pintaan. Lähteet muodostavat erilaisia kiehuvia ja poreilevia kohtia järven pinnalle.

Toinen mielenkiintoinen geotermiseen toimintaan liittyvä piirre on maanalaisten kaasujen kupliminen järven pohjalla. Tämä aiheuttaa usein kuplia ja poreita järven pinnalle, mikä luo ainutlaatuisen näkymän.

Furnasin kraatterijärvi on siis mielenkiintoinen nähtävyys Azoreilla, jonka koostumus, lämpötila ja aktiiviset geotermiset ilmiöt tekevät siitä ainutlaatuisen. Järven ekosysteemi tarjoaa kodin monille erikoisille kasvi- ja eläinlajeille, jotka ovat sopeutuneet kuumiin ja happamiin olosuhteisiin. Järven läheisyys muihin geotermisiin kohteisiin tekee siitä myös suositun vierailukohteen geologiasta ja maanpinnan alla tapahtuvista prosesseista kiinnostuneille matkailijoille.

Lähistön retkeilyreitit ja näköalapaikat

Azorit tunnetaan upeista luontokohteistaan, ja Furnasin kraatterijärvi on yksi alueen suosituimmista nähtävyyksistä. Järvi sijaitsee kuuluisan Furnasin kylän lähistöllä, ja sen ympäristö tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja retkeilyyn.

Furnasin kraatterijärven ympärillä kulkee useita merkittyjä polkuja ja retkeilyreittejä, joiden avulla voit tutustua alueen upeaan luontoon. Yksi suosituimmista reiteistä on Lagoa das Furnasin ympäri kulkeva kävelyreitti, joka tarjoaa upeat näkymät kraatterijärvelle ja sen ympäröivän laakson vihreille kumpareille. Matkan varrella on myös useita näköalapaikkoja, joista voi ihailla upeaa maisemaa ja ottaa upeita valokuvia.

Toinen suosittu retkeilyreitti on Trilho Mistérios Negros, joka kulkee kraatterijärven läpi. Tällä reitillä voit tutustua alueen tuliperäiseen maaperään ja nähdä erilaisia geologisia muodostelmia. Polku on hyvin merkitty ja sen varrella on myös opastauluja, jotka kertovat alueen historiasta ja geologiasta.

Mahdollisuudet sekä patikointiin että veneilyyn

Furnasin kraatterijärvi tarjoaa monia mahdollisuuksia ulkoiluun ja aktiviteetteihin. Alueella on useita patikointireittejä, joista voit valita itsellesi sopivan vaikeusasteen mukaan. Voit tutustua järven ympäristöön kävellen ja samalla ihailla upeaa luontoa ja maisemia.

Jos haluat tutustua kraatterijärveen lähemmin, voit myös vuokrata veneen ja lähteä retkelle vesille. Järvelle pääsee veneellä tutustumaan sen kauniiseen siniseen veteen ja nähdä sen upean kraaterimaiseman. Veneilyn lisäksi järvelle voi myös lennättää dronia ja ikuistaa upeat maisemat korkeuksista.

Furnasin kraatterijärvi on myös suosittu paikka kalastajien keskuudessa. Järvestä löytyy monia erilaisia kalalajeja, ja voitkin lähteä kalareissulle veneen kanssa tai kokeilla onneasi rannalta käsin. Kalastusmahdollisuudet houkuttelevat vuosittain monia kalastusmatkailijoita alueelle.

Furnasin kraatterijärvi turistien suosiossa

Furnasin kraatterijärvi on yksi Azorien suosituimmista turistikohteista, ja sen upeat maisemat houkuttelevat matkailijoita ympäri maailmaa. Alueella vierailee vuosittain tuhansia turisteja, jotka haluavat kokea Azorien kauniin luonnon ja ainutlaatuiset nähtävyydet.

Turistit voivat tutustua kraatterijärveen ja sen ympäristöön kävellen kävelyreittejä pitkin tai vuokraamalla veneen ja lähtemällä retkelle vesille. Alueella on myös useita ravintoloita, joista voi nauttia paikallista ruokaa ja juomaa samalla kun ihailee kraatterijärven upeita maisemia.

Furnasin kraatterijärvi on myös tunnettu luonnon lämpövesistään, joita voi käydä kokemassa alueella sijaitsevissa kuumissa lähteissä. Kuumat lähteet ovat suosittu vierailukohde niin paikallisten asukkaiden kuin turistienkin keskuudessa, ja niissä voi rentoutua ja nauttia luonnon tarjoamasta rentoutumisesta.

Kaiken kaikkiaan Furnasin kraatterijärvi tarjoaa upeat puitteet luonnon ystäville ja retkeilijöille. Alueen upeat näköalat ja mahdollisuudet patikointiin, veneilyyn ja kalastukseen tekevät siitä ainutlaatuisen matkakohteen Azoreilla.