Majoittuminen ja hotellit

Japanin majoitusvaihtoehdot ovat valtavat. Etenkin hotelli- ja hostellivalikoima on runsas. Vaikka Japani tunnetaankin korkeasta hintatasostaan, pienellä tutkiskelulla myös budjettimatkailija voi löytää katon ylleen venyttämättä lompakkoaan kohtuuttomasti. Perussääntönä on, että suurissa kaupungeissa majoittuminen maksaa huomattavasti enemmän. Etenkin Tokio tunnetaan yhtenä maailman kalliimmista kohteista yöpyä.

Perinteitä rakastavan kannattaa viettää yönsä japanilaisessa ryokanissa. Ryokanit pitävät sisällään tatamimaton sekä normaalista ovesta poiketen paperioven. Suurin osa perinteikkäistä japanilaisista majoitusvaihtoehdoista pitävät sisällään myös mahdollisuuden japanilaiseen kylpyyn. Kuulostaa oivalta tavalta tutustua itse kulttuuriin, eikö?

Yksi Japanin erikoisuuksista ovat sen kapselihotellit. Nimensä mukaisesti yönsä voi siis viettää varsin mieleenpainuvasti pieneen kapseliin majoittuneena. Useimmat kapselit pitävät sisällään ainoastaan sängyn, hieman paremmissa paikoissa sisältä voi löytyä myös pieni televisio. Kapselihotellit ovat loistava vaihtoehto etenkin budjettireissaajalla, sillä yöhinnat ovat varsin alhaisia. Varatessa kannattaa kuitenkin tarkistaa hotellin säännöt – useimmat kapselihotelleista ovat tarkoitettuja ainoastaan miehille.

Naisille on usein omat kapselihotellinsa, mutta myös sekahotellien tarjontaa löytyy jonkin verran. Ilmapiiri kapselihotelleissa vaihtelee paikasta riippuen. Huonolla tuurilla voi joutua viettämään yönsä varsin meluisissa olosuhteissa eikä omaa rauhaa tunnu löytyvän keskellä yötäkään. Useimmat kapselihotellit ovat kuitenkin varsin rauhallisia ja japanilaisen kulttuurin tuntien myös hyvin siistejä.

 

Majoitusvaihtoehtoja voit tarkastella osoitteista:

http://www.booking.com/

http://www.momondo.fi/

https://www.trivago.fi/

http://www.hostels.com/