Luonto ja maisemat

Azorien saariryhmä on tunnettu upeista maisemistaan, ja yksi sen upeimmista nähtävyyksistä ovat Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet. Näitä kraatterijärviä ympäröi upea luonto, jossa kohtaavat vehreät metsät, kukkivat niityt ja jylhät vuoret. Maisemat ovat niin kauniita, että ne ovat saaneet monet kävijät sanattomiksi.

Kraatterijärvien muodostuminen

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet syntyivät noin 30 000–35 000 vuotta sitten tulivuoren purkauksen seurauksena. Tulivuoren purkauksessa syntynyt kraatteri täyttyi sateen vesillä ja muodosti näin kaksi järveä: Lagoa Azulin (Sininen järvi) ja Lagoa Verdein (Vihreä järvi). Näiden kahden järven välinen silta luo upean näkymän, jossa sininen ja vihreä vesi luovat värikkään kontrastin. Tämä ilmiö on yksi saarten tunnetuimmista ja valokuvatuimmista nähtävyyksistä.

Sete Cidades -kylä

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet sijaitsevat Sete Cidades -kylän läheisyydessä. Kylä itsessään on pieni ja idyllinen, ja siellä on vain noin 800 asukasta. Sete Cidades on säilyttänyt perinteisen azorilaistyylisen arkkitehtuurinsa ja tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden kokea aitoa Azorien tunnelmaa.

Sete Cidadesista on erilaisia kävelyreittejä, jotka tarjoavat upeita näkymiä kraatterijärvistä ja ympäröivästä luonnosta. Yksi suosituimmista reiteistä on Miradouro da Vista do Rei, josta avautuu henkeäsalpaava näkymä kraatterijärvelle ja ympäröiville maisemille. Tämä paikka on erityisen suosittu auringonlaskun aikaan, kun vuorten varjot ja vesien värit luovat upean kontrastin.

Sete Cidadesista löytyy myös laaja valikoima ulkoilumahdollisuuksia, kuten patikointia, pyöräilyä ja vesipedaloilla ajelemista järven pinnalla. Alueella on myös mahdollista osallistua retkille, joissa tutustutaan lähialueen luontoon ja eläimistöön.

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvien kauneus on tehnyt niistä yhden Azorien suosituimmista matkailukohteista. Järven rauhallinen ja kaunis ympäristö tarjoaa ihanteelliset puitteet rentoutumiseen ja luonnon kauneuden ihailuun. Sete Cidadesin kylä puolestaan tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua azorilaisten arkeen ja perinteisiin. Azorit onkin unohtumaton matkakohde kaikille luonnon ja kauniiden maisemien ystäville.

Järvien legenda

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet ovat yksi Azorien upeimmista nähtävyyksistä. Näiden kauniiden ja mystisten järvien ympärillä kiertää myös mielenkiintoinen legenda. Paikallisen tarinan mukaan Sete Cidadesin järvet syntyivät rakastuneesta prinsessasta ja paimenesta.

Tarina kertoo, että prinsessa Antillia rakastui köyhään paimeneen, joka asui korkealla vuorella. Prinsessa Antillia oli kuitenkin luvattu naimisiin rikkaan ruhtinaan kanssa. Rakkautensa takia prinsessa päätti paeta paimenen kanssa. He juoksivat karkuun läpi vuorien ja laaksojen, kunnes he lopulta saapuivat Sete Cidadesin kraatterijärville.

Kun prinsessa ja paimen ylittivät kraatterin reunan, he huomasivat, että heidän tarinansa oli liian hyvä päättyäkseen. He päättivät kääntyä takaisin ja jatkaa erillisiä elämiään. Tämä päätös oli niin tuskallinen, että heidän kyyneleensä täyttivät järvet, ja kaksi järveä muodostui kraatteriin.

Tänäkin päivänä järjet ovat tunnettuja siitä, että toinen järvi on vihreä ja toinen sininen. Vihreä järvi symboloi prinsessan kyyneleitä ja sininen järvi paimenen kyyneleitä. Tämä tarina on osa Azorien kulttuuria ja se välittää paikallisten tunteita ja historiaa.

Aktiviteetit järvillä

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet tarjoavat monia aktiviteetteja vierailijoille. Yksi suosituimmista tavoista tutustua järviin on kävellä niiden ympäri. Kävelyreitti on noin 12 kilometriä pitkä ja tarjoaa upeita näkymiä niin kraatterijärville kuin ympäröivälle maisemalle. Reitti on hyvin merkitty ja se sopii kaikentasoisille retkeilijöille.

Toinen suosittu aktiviteetti järvillä on veneily. Järvelle voi vuokrata soutuveneen tai kajakin ja tutkia sitä omatoimisesti. Lähes kaikki matkatoimistot tarjoavat myös veneretkiä, joiden avulla voi oppia enemmän alueen historiasta ja legendasta. Veneretkillä on myös mahdollista nähdä muita lähialueen nähtävyyksiä, kuten kauniita vesiputouksia ja luolia.

Järvien ympäristössä on myös hyviä mahdollisuuksia retkeilyyn ja pyöräilyyn. Alueella on useita hyvin merkittyjä reittejä, jotka johdattavat vierailijat upeiden näköalapaikkojen kautta. Retkeilyreiteillä voi myös ihastella alueen monipuolista eläimistöä ja kasvillisuutta.

Parhaat näköalapaikat

Sete Cidadesin kraatterijärvet ovat upeita luonnonilmiöitä, ja niiden kauneutta voi ihailla useasta eri näköalapaikasta. Yksi suosituimmista näköalapaikoista on Vista do Rei, joka tarjoaa upeat näkymät vihreälle ja siniselle järvelle sekä ympäröivään maisemaan. Tämä näköalapaikka on erityisen suosittu auringonnousu- ja auringonlaskuaikaan, kun kraatterin yllä leijailevat pilvet luovat maagisen tunnelman.

Toinen suosittu näköalapaikka on Cerrado das Freiras, joka sijaitsee korkealla Sete Cidadesin kylien yläpuolella. Tältä näköalapaikalta voi ihailla kahta järveä sekä ympäröiviä metsiä ja peltoja. Alueella on myös useita penkkejä ja lepopaikkoja, jotka tarjoavat täydellisen tilaisuuden pysähtyä hetkeksi ja nauttia upeista maisemista.

Lisäksi Ponta do Escalvado ja Boca do Inferno tarjoavat upeat näkymät järvelle ja Atlantin valtamerelle. Nämä näköalapaikat sijaitsevat korkealla vuorella, ja niiden maisemat ovat henkeäsalpaavia.

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet ovat ehdottomasti Azorien nähtävyyksien kohokohtia. Niiden legenda, monipuoliset aktiviteetit ja upeat näköalapaikat tekevät alueesta täydellisen matkakohteen luonnonystäville ja seikkailunhaluisille matkailijoille.

Retket ja vaellusreitit

Azoreilta löytyy monia upeita luontokohteita, mutta yksi nähtävyys erottuu joukosta – Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvet. Nämä järvet sijaitsevat São Miguelin saarella ja tarjoavat upeat maisemat sekä mahdollisuuden moniin erilaisiin aktiviteetteihin.

Retki Caldeira das Sete Cidadesille on ikimuistoinen kokemus. Alueen luonto on henkeäsalpaavan kaunista. Järvien ympäröimät vihreät kukkulat ja kraatterin muodostama laskeutumisallas tekevät paikasta todella erityisen. Retken voi tehdä omatoimisesti tai osallistua opastetulle retkelle.

Vaellusreittejä löytyy eri tasoisille kävijöille. Helpoin reitti kulkee järvien ympäri ja tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon. Pidemmät vaellusreitit vievät korkeammalle kraatterin reunoille, mistä avautuvat upeat näköalat koko alueelle. On tärkeää muistaa, että vaellusreitit voivat olla haastavia ja vaihtelevia, joten varusteet tulee valita huolella ja varautua erilaisiin sääolosuhteisiin.

Jos vaellus ei kiinnosta, voi alueella myös vuokrata polkupyöriä tai osallistua ratsastusretkelle. Caldeira das Sete Cidadesin ympäristössä on hyvin merkittyjä pyöräilyreittejä, joilla pääsee tutustumaan alueen upeisiin maisemiin omalla tahdillaan. Ratsastusretket tarjoavat mahdollisuuden nähdä maisemia eri näkökulmasta hevosen selästä käsin.

Kasvisto ja eläimistö

Caldeira das Sete Cidadesin kraatterijärvien ympäristö on rikas kasviston ja eläimistön suhteen. Alueella kasvaa runsaasti erilaisia kasveja ja puita, joista monet ovat saarille tyypillisiä. Varsinkin keväällä näiden kasvien kukinta tekee alueesta entistä kauniimman. Erilaiset orkideat ja hortensiat koristavat maisemaa ja tarjoavat upeat valokuvausmahdollisuudet.

Lisäksi alueella pesii monia lintulajeja, kuten kanahaukka ja viirupöllö. Näitä lintulajeja voi bongata kävely- tai vaellusreittien varrelta. Yksi mielenkiintoinen eläinlaji, joka elää Caldeira das Sete Cidadesin alueella, on Azoreilla esiintyvä kotilon alalaji. Tämä kotilo on peräisin saarilta eikä esiinny muualla maailmassa.

Vierailun vinkit

Jos suunnittelet retkeä Caldeira das Sete Cidadesille, muutama vinkki voi olla hyödyllinen. Ensinnäkin, alueelle kannattaa varata tarpeeksi aikaa, jotta voi tutustua järvien kauneuteen ja tehdä haluamiaan aktiviteetteja. Alueella sijaitsee myös kahvila, josta voi ostaa virvokkeita ja eväitä retkelle.

Toiseksi, sääolosuhteet voivat vaihdella Azoreilla nopeasti, joten kannattaa valita päivä, jona sääennusteet lupaavat parasta säätä. Lisäksi kannattaa varustautua erilaisiin säähän sopivilla vaatteilla, jotta voi nauttia retkestä täysin siemauksin.

Lopuksi, suosittelemme ottamaan mukaan hyvät kengät, sillä alueen polut voivat olla vaikeakulkuisia. On tärkeää varmistaa, että kengät ovat mukavat ja pitävät hyvin otteen maastossa, jotta voi vaeltaa turvallisesti.