Lanzaroten karttaKauniita hiekkarantoja ja karua luontoa. Sellainen on Lanzarote. Se on kuuma, muttei kostea. Metsää et sieltä löydä. Rannalta voit löytää palmuja ja saaren keskiosissa menestyy kaktus. Juuri ja juuri.

Kuten kaikki Kanarian saaret, myös Lanzarote on muodostunut tuliperäisen toiminnan seurauksena. Ensin merestä nousee tulivuori joka syöksee laavaa. Lopulta tulivuori sammuu ja jäljelle jää vain korkea kraatteri. Vuosimiljoonien kuluessa kraatteri kuluu ja saari madaltuu ja laajenee. Ensin saaren löytävät linnut ja vähitellen ilma- ja merivirtojen mukana kulkevat siemenet tekevät saaresta vihreän. Lanzarote ei ole vielä tässä vaiheessa. Viimeistä purkauksesta on vain parisataa vuotta. Lintuja on saarella paljon, nisäkkäitä ei nimeksikään.

viininviljely-lanzaroteLanzarote on kuuma paitsi maan pinnalta myös sen alta. Timanfaya luonnonpuisto on valtava laavakenttä. Laava on kuivunut ja jäähtynyt pinnasta vain muutaman kymmenen sentin syvyydeltä. Syvemmällä maa on edelleen satoja asteita kuuma. Turisteille esitellään, miten matalaan kuoppaan laitettu ruoho syttyy itsestään palamaan. Timanfayan luonnonpuiston ravintolassa kanankoivet paistetaan syvän maahan kaivetun kuopan (kaivon) päällä. Ilman tulta ja liekkiä, jollei kuopan pohjalle putoavan paistinrasvan leimahduksia oteta huomioon.

Lanzaroten eteläosa on säästynyt hiukan paremmin purkauksilta. Siellä on kauniita hiekkarantoja ja jonkin verran istutettuja palmuja.

Lanzarote linkkejä:

kanariansaaret.net/lanzarote

Lanzarote aiheinen sivu kanariansaari aiheisella ”kohteet” domainilla.

Infoa Lanzarotesta:

– Kanarian saarista kaikkein itäisin.

– asukkaita 140 000

– pääkaupunki ja suurin kaupunki Arrecife


Kommentit

Lanzarote — 3 kommenttia

  1. Lanzarotesta tekee kauniin ja ainutlaatuisen juuri sen karuus. Maisemat ovat kasvillisuuden puutteesta huolimatta todella kauniit, ja rannat upeat. Itse rakastuin Papagayon ja El Golfon rantapätkiin, joista etenkin jälkimmäinen todistaa vulkaanisesta toiminnasta. Tulivuoritunnelmaa löytyy eritoten del Fuegon vuorilta, joissa kävellessä voisi luulla olevansa toisella planeetalla. Lanzarote on Kanariansaarista kait nitä hiljaisimpia, joten se on omiaan meille rauhaa kaipaaville. Saaren pääkaupunki Arrecife tietysti tarjoaa ne parhaat ja monipuolisimmat palvelut ja viihdepuolen, vaikkei sekään kamalan iso paikka ole.

  2. Lanzaroten ehdottomiin vierailupaikkoihin lukeutuu mielest’ni saαren entinen pääkaupunki Teguise. Ikää kaupungilla on jo yli 500 vuotta, ja sen ilmapiiri on herttainen. Mukulakivikatuja reunustavat suurimmaksi osaksi siirtomaa-ajan loisteliaat kartanotyyppiset talot. Myös Cesar Manriquen erikoinen koti, tänään museokäytössä, tarjoaa ainutlaatuisen kohteen, onhan se keskellä laavakenttää.

  3. Itselleni taas aika pettymys, melkein kuin autiomaahan olisi mennyt lomalle. Vulkaanisesta maisemasta tykkääville kait loistokohde, voi vaikka kiivetä sinne tulivuoren laelle haistelemaan mietoista rikintuoksuakin. Rannat kuitenkin olivat miellyttävät, joten rusketusta kertyi näin keskellä talveakin ja uituakin tuli ihan riittävästi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>