Monien suomalaisten matkailijoiden suosikkikohde, Kos, on pieni saari Kreikan pohjois-osassa lähellä Turkin rannikkoa. Kos on tunnettu upeasta luonnostaan, jonka kauneus tekee matkasta Kosin saarelle unohtumattoman ja ikimuistoisen kokemuksen. Näyttävät kukkaistutukset, puistot ja kaikin puolin kuvaukselliset maisemat tekevät saaresta jokaisen matkailijan unelmalomakohteen. Loivat rannat ja kirkkaana hohtava vesi tekevät Kosista myös loistavan rantalomakohteen, joka soveltuu mainiosti myös lasten kanssa matkaavalle.

Saaren tunnelmalliset maisemat, ravintolat ja kauniit rakennukset luovat myös oivat puitteet romanttiselle lomalle oman kullan kanssa. Monelle suomalaiselle matkaajalle entuudestaan tuttu kreikkalainen keittiö on Kosilla edustettuna lukemattomien kahviloiden ja hyvien ravintoloiden voimin – koe nyt kreikkalainen keittiö paikan päällä, ja maista herkkuja, joista et ole aiemmin vielä kuullutkaan! Saaren monipuolinen ja laadukas hotellitarjonta hakee vertaistaan – Kosilla voit lomailla tyylillä, ja nauttia iltaelämästä sen moderneissa baareissa ja diskoissa.

Mikäli olet urheilullinen ja haluat lomallakin viettää hetkiä liikunnan parissa, Kos tarjoaa tähänkin loistavat puitteet! Voit uida rantojen kirkkaissa ja virkistävissä vesissä, kävellä ja lenkkeillä mielenkiintoisia reittejä läpi puistojen ja kaupungin katujen tai vaikkapa kokeilla sukeltamista – valinta on sinun. Kos on monipuolinen lomakohde, jonne kannattaa varata lähtö tai äkkilähtö heti – matka tälle saarelle on kokemus, josta et halua jäädä paitsi. Suomalaisten matkailijoiden rakastama suosikkikohde ihastuttaa vuodesta toiseen, halusit sitten aktiiviloman tai rentoutua rannalla kirjan kanssa loikoillen – tämä tunnelmallinen ja pieni kreikkalainen saari kannattaa kokea, ja mikä onkaan piristävämpää, kuin matka aurinkoon keskellä synkkää vuoden aikaa.


Kommentit

Kos — 2 kommenttia

  1. Kos on kaunis saari, jolla on lomailijalle paljon tarjottavaa, muutakin kuin vain aurinkoa ja hiekkarantoja. Valitettavasti se kuitenkin sijaitsee liian lähellä Turkin ja Lähi-idän rannikkoa, ja sijannistaan Kos onkin tänä vuonna saanut maksaa kovan hinnan. Se on nimittäin yksi niistä suosituimmista Kreikan saarista, joille salakuljetetaan laittomia pakolaisia venelasteittain ihan jokainen päivä, muita kohteita ovat samoin ihan Turkin rannikon vierellä olevat Lesvos ja Ios. Kos on kuitenkin sen verran pieni saari (kuten nuo kaksi muutakin mainitsemaani), ettei sillä ole mahdollisuuksia huolehtia valtavista pakolaisjoukoista. Heitä näkeekin joka puolella saarta, etenkin kaupunkien puistoissa ja satamissa. Minkäänlaista uhkaa heistä ei paikallisille tai turisteille ainakaan toistaiseksi ole ollut, mutta ymmärtääkseni tilanne on jo riistäytynyt muuten käsistä.

  2. Olen samaa mieltä Janittan kanssa, mutta miten tuo pakolaisvirat saataisiin ehtymään? Niin kauan kun Syyrian puolella soditaan ja syyllistytään ihmisoikeuksien polkemiseen, ei muutosta ainakaan ole tulossa. Kos on ikävästi siinä välikätenä, ja tällä hetkellä Kreikan valtion vuokraama risteilijä purjehtii Kosin ja Ateenan väliä noukkien kerrallaan saarilta noin 2 500 pakolaista, jotka sitten päätyvät Ateenaan lähes oman onnensa nojaan. Kosin turistimäärään on varmasti ensi vuonna tulossa aika romahdus, kun ihmiset eivät halua tai uskalla varata sinne matkoja. Se puolestaan tarkoittaa paikallisille tulojen menetystä ja vaikeita aikoja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>