Japani 日本

Yli 3000 tuhannen saaren muodostama saarivaltio sijaitsee Itä-Aasiassa Filippiinienmeren, Tyynenmeren, Japaninmeren, Itä-Kiinan meren sekä Ohotanmeren ympäröimänä. Japanin suurimmat saaret ovat HonshūHokkaidōKyūshū ja Shikoku. Japanin kokonaispinta-ala on 377 835 km2 ja se sijaitsee maanjäristysherkällä alueella kolmen mannerlaatan liitoskohdassa.

Kolmannes vuoristoisen saarivaltion 160:stä tulivuoresta on aktiivisia. Kuuluisin ja korkein näistä on Fuji 3776 m Honshūn saarella. Lumihuippuisen Fuji-tulivuoren kuvat ovat levinneet ympäri maailmaa vuosikausia taiteessa sekä matkailuesitteissä ja se on muodostunut Japanin symboliksi.

Japanin keisari on kansan ja sen yhtenäisyyden symboli sekä keisarillisen perheen pää.  Japanin keisarisuku on maailman vanhin hallitsijasuku, jota voidaan seurata luotettavasti 400-luvulle saakka. Maa on jaettu 47 hallinnolliseen alueeseen eli prefekraattiin. Prefektuurien kuvernöörit ja parlamentit valitaan prefektuurivaaleilla neljän vuoden välein.

Japanin pääkaupunki Tokio sijaitsee Honshūn saarella. Vilkas ja moderni Tokio on miljoonakaupunki vailla vertaa ja sen metropolialue on maailman suurin yhtenäinen metropolialue. Japanissa puhutaan sen virallista kieltä eli japania. Paikallisten englannin kielen taito on useimmissa paikoissa hataralla pohjalla, mutta virallisissa matkailuinfopisteissä saa tietoa englanniksi.

Japani on hintatasoltaan melko kallis maa ja ylsi vuonna 2017 brittiläisen Independent sanomalehden listauksessa sijalle 17. maailman kalleimmista maista. Suomi ei mahtunut samalle listalle kahdenkymmenenyhden listatun maan joukkoon. Maan valuutta on jeni (JPY) ja yksi euro vastaa noin 120 jeniä. Ajankohtaisen kurssin voi tarkastaa täältä: valuuttakurssit.

Suomalainen saa matkustaa maahan ilman viisumia, mikäli reissun kesto ei ylitä 90 vrk. Suoria lentoja tarjoaa mm. Finnair ja Japan Airlines. Lentoaika kohteesta riippuen on noin 10 tuntia.

Japanilainen tapakulttuuri poikkeaa meikäläisestä ja siihen kannattaa tutustua hieman ennen vierailua, jotta välttyisi suurimmilta erehdyksiltä.

Japani tarjoaa jokaiselle jotakin. Karaokea, sumopainia, supersöpöjä härpäkkeitä, asuja, leluja ja kosmetiikkaa, anime- ja magna rekvisiittaa, taidetta ja kulttuuria, teema- ja huvipuistoja, erikoisia teemakahviloita ja kulinaarisia nautintoja, rauhallisia temppeleitä, onsen-kylpylöitä, urheiluaktiviteetteja, luontoelämyksiä ja kansallispuistoja.