OSAKA

Liikkuminen

Metro- ja junaverkosto

Aivan kuin Tokiossa, myös Osakassa metroverkosto toimii tehokkaasti. Metrolla hurauttaakin vaivattomasti läpi Osakan kuuluisimpia kohteita. Verkosto on Tokioon verrattuna huomattavasti yksinkertaisempi, mutta silti hyvin kattava. Hinnat liikkuvat suunnilleen pääkaupungin metrohinnaston kaltaisina. Esimerkiksi rajaton päivälippu on n. viiden metromatkan hintainen.

Osakassa on myös loistava paikallisjunaverkosto. Verkosto voi kuitenkin aluksi tuntua turistin silmään vaikealta; eri junayhtiöitä, raiteita ja asemia on valtavasti. Paikallisjunilla liikkuminen on siis huomattavasti metroa monimutkaisempaa, muttei täysin mahdotonta. Turistin iloksi Osakassa suurin osa metrokylteistä on japanin lisäksi kirjoitettuna myös englanniksi. Huom! Mikäli omistat JR-passin, voit hyödyntää sitä myös Osakan paikallisliikenteessä.

 

Koe Osaka jalkaisin

Suuruudestaan huolimatta, Osaka soveltuu myös kävelykaupungiksi. Toki laajempi alueiden vaihto kävellen voi tuottaa vaikeuksia, mutta monet turistikohteista sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Matkustitpa sitten missä tahansa, kävely on aina varsin varteenotettava tapa kokea kohde aivan uudella tavalla!

 

Taksimatkat Osakassa

Japanissa taksimatkailu on kannattavaa ainoastaan lyhemmillä siirtymillä. Maassa on tapana, että taksimittari kiihtyy matkan edetessä ja näin ollen myös hinta voi kasvaa varsin tyyriiksi. Muun Japanin tapaan sama pätee myös Osakassa; käytä taksia vain pienempiin matkoihin ja suosi muuten metroa. Näin voit säästää helposti budjetistasi jo muutaman lounaan verran!

 

Osakan kohteita

Osakan linna

Osakan linna on yksi ehdottomia kaupungin valttikortteja. Sen historia ulottuu vuoteen 1583, jolloin rakennustyöt määrättiin aloitettaviksi. Linnaan ei suurimmilta osin ole pääsymaksua, mikä näkyykin sen runsaissa kävijämäärissä. Ainoastaan linnan sisäosiin ja Nishinomarun puutarhaan vaaditaan pieni pääsymaksu. Jälkimmäinen on varsin suosittu kevään kirsikankukan aikoihin, sillä puutarha pitää sisällään satoja lumoavia kirsikkapuita. Etenkin viikonloppuisin linna on täynnä turisteja ja paikallisia. Osakan linna koostuu siis itse linnan lisäksi myös hyvin suuresta puistoalueesta. Alueella on usein myös runsaasti katutaiteilijoita ja paikallista pikaruokaa myyviä kojuja.

 

Tsutenkaku-torni

Yksi parhaimmista tavoista kokea Osaka ylhäältäpäin, on suunnata Tsutenkaku-torniin! Nykyinen torni rakennettiin vuonna 1956 paikkaamaan edellistä Eiffel-tornia muistuttavaa rakennusta, joka vaurioitui pahasti tulipalossa. Tsutenkaku-torni on korkeudeltaan 103 metriä. Näköalatasanne sijaitsee 91 metrin korkeudessa. Etenkin iltaisin torni täyttyy neonvaloista, jotka saavat aikaan varsin näyttävän näyn! Päiväsaikaan tornin valot vaihtuvat puolestaan huomisen sään mukaan. Pääsy torniin kustantaa aikuiselta 600 jeniä (n.6€) ja lapsilta 300 jeniä (3€). Yliopisto opiskelijat saavat aikuisen lipusta sadan jenin alennuksen.

 

Rauhan museo

Osakan rauhan museo (Hiroshima Peace Memorial Museum) on varsin koskettava ja mieleenpainuva kokemus. Vaikka, et tavallisesti välittäisikään museokäynneistä, paikka on äärimmäisen ainutlaatuinen kenelle tahansa vierailtavaksi! Museo on avattu vuonna 1955 ja se käsittelee suurimmilta osin Toisessa maailmansodassa kaupunkiin pudotettua atomipommia. Paikka on jaettu kahteen osaan; itä- ja länsisiipeen. Vaikka museossa käsiteltävä aihe on rankka, asioita ei kuitenkaan ole pyritty tuomaan syyllistämisen kautta esille. Museon viimeisin osa lienee koskettavin, sillä se sisältää paikallisten perheiden tavaroita pommituksen ajoilta. Rauhan museo onkin varmasti yksi Osakan reissun hienoimmista vierailuista. Kohde soveltuu etenkin aikuisille aiheensa vuoksi, mutta lapset ovat museoon myös tervetulleita.

 

Universal Studios

Tiesitkö, että myös Osakalla on oma Universal Studionsa? Maailmallakin laajalti tunnettu teemapuisto on yksi Osakan suosituimpia nähtävyyksiä. Se houkuttelee etenkin paljon perheitä vierailulle. Puisto ei toki ole turhaan kehuttu, sillä elokuvateemojen mukaisesti rakennetut alueet todella ovat vaikuttavia. Budjettimatkailijan kannattaa kuitenkin harkita kahdesti puistoon suuntaamista. Lippujen hinnat ovat varsin huokeat. Normaali päivälippu kustantaa reilu 50€. Mikäli haluat vierailla kohteessa edes hieman rauhallisempaan aikaan, älä suuntaa puistoon viikonloppuisin! Viikonloput tuovat puistoon helposti tuplamäärän asiakkaita, mikä näkyy yli tuntien mittaisissa jonoissa ja ruuhkissa. Merkittävää vierailukokemuksen kannalta voi olla myös puisto kieli; suurin osa aktiviteeteistä ja näytöksistä selostetaan ainoastaan japaniksi!