NARA

Nara valloittaa rauhallisuudelleen ja pikkukaupungin viehättävyydellä. Ainoastaan n. 370 000 asukkaan kaupunki sijaitsee 50 kilometrin päässä Kiotosta ja ainoastaan 30 kilometriä Osakasta. Kaupunki soveltuukin erinomaisesti päiväreissuksi kummasta tahansa kaupungista. Moni ei ehkä tiedä, että Nara on toiminut myös maan pääkaupunkina 700-luvulla. Koska Nara sijaitsee kahden suuren ja tunnetun kaupungin välissä, sen viehättävyys jää usein monilta varjoon. Nara on kuitenkin loistava, sympaattinen paikka kokea japanilaista historiaa ja nähdä usein Japanin matkakuvissakin vilahtelevia peuroja!

 

NARAN NÄHTÄVYYKSIÄ

Naran nähtävyydet keskittyvät lähinnä Nara Park-alueelle. Kaupunki on tunnettu etenkin vapaana kulkevista peuroistaan sekä shika-kauriista. Narassa sijaitsevat 7 temppeliä (Todai-ji, Saidai-ji, Kofuku-ji, Kasugan pyhättö, Gango-ji, Yakushi-ji ja Toshodai-ji) ovat kaikki osa UNESCON maailmanperintökohteita. Näyttävin ja kuuluisin temppeli lienee Todai-ji Buddha temppeli, joka on yksi maailman suurimmista puisista rakennuksista. Temppelin erikoisuus piilee sen sisällä, jossa kyhjöttää valta pronssinen buddha-patsas (Daibatsu). Temppeliin ei ole vapaata pääsyä. Pääsymaksu on noin 500 jenin luokkaa, joka vastaa n. 5€. Temppelin yhteyteen on rakennettu myös museo, jonka sisäpääsymaksu on erillinen.

 

SHIKA-KAURIIDEN TAIKAA

Narassa shika-kauriit ovat verrattavissa Intian pyhiin lehmiin. Kauriit siis todella ovat arvostettuja olentoja ja niitä tulee kunnioittaa. Shika-kauriiden taika löytyy jo historiasta; shintolaisen Takemikazuchi jumaluuden uskottiin laskeutuneen kauriin kera alas vuorelta. Suurin osa shika-kauriista elääkin shintopyhäköiden läheisyydessä. Kauriit ovat täysin harmittomia ihmisille ja varsin sympaattisia veijareita tavattavaksi. Älä kuitenkaan pidä roikkuvia esineitä tai muita irrallisia asioita kauriin lähettyvillä – pian voit huomata kauriin vieneen tavarasi mennessään! Shika-kauriit pyrkivätkin saamaan ihmisiltä ruokaa ja ajautuvat siksi ihmisten keskuuteen etenkin päivisin.