Teneriffa

Suomalaisten ykköskohde Espanjalle kuuluvilla Kanariansaarilla on Teneriffa, jossa et pääse maamiehiä karkuun vaikka haluaisit. Teneriffa on seitsemästä Kanariansaaresta suurin ja tarjoaa lomailijalle kaikkea, mitä tämä saattaa lomaltaan janota: ihania hiekkarantoja, sinisen meren syleilyä, tulivuoren kuumaisemaa, vehreitä laaksoja ja vuorenrinteitä, aktiviteettejä jokaiseen makuun sekä erinomaiset palvelut. Vain yksityisyyttä ja rauhaa, sekä sitä perinteisintä Teneriffaa joudut etsimään lomakohteiden ulkopuolelta.

Teneriffan ilmasto suosii matkailua ympäri vuoden, sillä lähes 900 000 asukkaan saarella koskaan ei ole kylmää eikä kuumaa. Saarta hallitsee Espanjan korkein vuori, tulivuori Teide, joka kohoaa lähes 4 kilometrin korkeuteen. Sen luonnonpuisto on suosittu vaeltajien keskuudessa. Vuori jakaa saaren kahteen osaan, pohjoisosa saa suurimman osan sateista ollen ihanan vihreää ja hedelmällistä. Eteläosa puolestaan joutuu turvautumaan lähinnä keinokasteluun, mutta sehän ei turismia ole haitannut, sillä etelän puoleensavetävät rannat ovat tehneet siitä varsinaisen lomakeitaan.

Teneriffan suosiosta kertoo se, että vuosittain sillä vierailee ainakin 6 miljoonaa turistia, ja saarella onkin kaksi kansainvälistä lentokenttää. Teneriffa kehittyi turistikohteeksi jo 1800-luvulla, jolloin varakkaat englantilaiset suuntasivat Puerto de la Cruziin lämmittelemään. Suosituimmat kohteet Teneriffalla ovat:

Puerto de la Cruz on siis Teneriffan vanhin ja loistokkain kohde, joka nuorison suunnatessa etelärannoille on pysynyt rauhallisena. Upeat rannat, herkullinen ruoka ja kasvitieteellinen puutarha luovat perinteisen teneriffalaistunnelman. Aivan kaupungin ulkopuolella sijaitsee kuuluisa Loro Parque -eläinpuisto, jonka suojissa esiintyvät delfiinit ja miekkavalaat, mutta asukkaisiin lukeutuvat myös erilaiset papukaijat, gorillat ja jopa pahasti eksyneet pingviinit.

Santa Cruz de Tenerife on saaren suurin kaupunki ja oikeastaan ainoa tarjolla oleva kaupunkikohde, joka on kuitenkin suhteellisen rauhallinen. Museot ja helmikuussa järjestettävä karnevaali toivottavat siellä matkailijan tervetulleeksi. Lähistöllä sijaitseva Teneriffan vanhimman kaupungin San Cristobal de la Lagunan vanha keskusta on Unescon maailmanperintökohde, uusi kaupunki tarjoaa vilkasta yöelämää.

Playa de las Americas lienee Teneriffan suosituinta aluetta, mikä myös tarkoittaa, ettei se tarjoa paikallisia perinteitä kuin nimeksi. Rannat ovat lähinnä tummaa laavahiekkaa, alue tarjoaa mahdollisuuden golffaukseen, vesipuistossa peuhaamiseen ja delfiiniristeilyille. Nuorison öiset juhlinnat tekevät alueesta tasaisen meluisan. Sen 12 kilometriä pitkä rantabulevardi kokoaa varrelleen loistavat palvelut ja ulottuu Los Christianokseen saakka. Lähistön Siam Park -vesipuistossa hallitsee kaikkialla thaimaalainen tyyli ja tunnelma, ja tunnetkin saapuneesi thaimaalaiseen kylään.

Los Christianos on itse asiassa Playa de las Americasin jatketta, mutta itsenäinen lomakohde. Se tarjoaa pikkukaupungin tunnelmaa kirkon ja satamansa ympärillä. Rantabulevardi jatkuu täältä yhtenäisenä Playa de las Americasiin. Los Christianoksesta löytyvät alueen parhaat kalaravintolat.

Play de Fañabé on myös Playa de las Americasin jatketta, mutta tarjoaa lomalle rauhallisemmat ja hienostuneemmat puitteet, niin majoituksen kuin ruokailun osalta. Sen edustalla on kaksi upeaa hiekkarantaa mukavuuksineen ja aktiviteetteineen. Sama 12 kilometrin rantabulevardi jatkuu täälläkin.

Costa Adejesta on nopeasti noussut uusi lomakohde, joka pienen kokonsa ansiosta pystyy tarjoamaan kaikki mukavuudet ja palvelut kävelymatkan säteellä. Pikkukaupunki sopii lapsiperheille ja rauhaa etsiville. Sen tummilla laavahietikoilla päivä sujuu leppoisasti aurinkoa palvoen, laineissa leikkien ja ravintoloissa ruokaillen.


Kommentit

Teneriffa — 4 kommenttia

  1. Puerto e la Cruzissa voit muuten viettää todella ihastuttavan joulun! Lämpöä on mukavasti, lunta kyllä löytyy sitten Teiden huipulta, jos sitä tulee ikävä. Jouluvalojen koristama kaupunki on ihastuttava näky iltaisin, ja erilaisia konsertteja ja joulumarkkinoita järjestetään useitakin, paikallisia jouluherkkuja polvoronia ja turronia kannattaa silloin ilman muuta maistella! Kaupat ovat useina iltoina auki noin puoleenyöhön, joten ostoksillekin voitte illalla lähteä.

  2. Siam Park oli loistopaikka, jossa viihdyttiin perheen kanssa helpolla koko päivä. Huimia laskuja oli tarjolla jokaiseen makuun, esimerkkinä oma suosikkini Tower Tower. Siihen aikovien tulee kuitenkin kiinnittää huomiota annettaviin ohjeisiin! Jokaiselle ne kerrottiin henkilökohtaisesti, tosin tietysti englanniksi, koska ilman ohjeiden noudattamista laskun aikana voi sattua ongelmia tai haavereita. Jollei englannilla pärjää, kannattaa katsella samat ohjeet vieressä pyörivältä videolta!

  3. Tuo Loro Parque -eläinpuisto mahtaa olla se puisto, missä vanhempanikin kävivät jos siis varmaan kohta 20 vuotta sitten, silloin puhuttiin valokuvien perusteella ”Papukaijapuistosta”.

    Itsekin kovasti tahtoisin päästä käymään, ilmeisesti tekemistäkin riittää sopivasti. Onneksi myös noita rauhallisia alueita, jotenkin sitä on alkanut karttamaan kohteita joissa loman ainoa päämäärä on vetää ränni päälle ja suorastaan osoittaa kuinka suomalainen sitä on.

  4. Los Gigantesista olisi kiva lukea samassa yhteydessä, onhan se yksi Teneriffan rakastetuimmista nähtävyyksistä. Tavallisesti lomailijat liittävät nimen vain uskomattomaan kalliomuodostelmaan, joka kohoaa meren rannassa jopa 800 metrin korkeuteen kuin jättiläinen vaahtopäistä, jättiläistähän nimi tarkoittaakin. Länsirannikon Santiego del Teidessä nököttävä alue omaa loistavia kyliä ja kaupunkeja, joissa kannattaa majoittua. Niistä voi vuokrata huoneiston matkan ajaksi, jolloin kokkaaminenkin hoituu helpolla. Los Gigantesin laidalla on ihan samanniminen kylä, jossa voi ruokailla näkymiä katseltuaan, ja muutama kauppa, joista saa paikallisia tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>