kreeta-hania-maisema

Hania on Kreetan saaren yksi vilkkaimmista kaupungeista, mutta tarjoaa matkailijoille kuitenkin niin perinteistä rentoutumista auringon alla maatessa kuin useita mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Hanian hiekkarannat ovat lähes 20 kilometriä pitkät ja jatkuvat silmänkantamattomiin. Hohtava hiekka, aurinko sekä meren lämmin vesi ovat lyömätön yhdistelmä jokaiselle auringonpalvojalle.

Hanian kaupunki voidaan jakaa kahteen osaan;  moderniin uuteen kaupunkiin ja myöhäiseltä kivikaudelta asti asuttuun vanhaankaupunkiin. Vanhakaupunki on muodostunut upean venetsialaisen sataman ympärille ja sen sokkeloiset kadut ovat erityisen kuvauksellisia. Venetsialainen satama on Hanian tärkein nähtävyys ja satamassa sijaitsee myös kaupungin kuuluisin maamerkki; Venetsialainen majakka.

Museo- ja kulttuuritarjonta Haniassa on erinomainen ja paikallisista museoista mainitsemisen arvoisia ovat arkeologinen museo, sota- ja merimuseot, Välimeren arkkitehtuurikeskus sekä hiljattain restauroitu ikivanha juutalainen Etz Hayyim synagoga.

Ostokset Haniassa saa suoritettua parhaiten vanhankaupungin alueella. Vaate- ja korukaupat löytyvät erityisesti Zampeliou –kadulta ja sen läheisyydestä. Parhaat matkamuistot ja tuliaiset käsittävät koruja ja paikallisia käsitöitä. Myös kreetalainen juustotarjonta yllättää laadukkuudellaan ja juustoja löytyykin monen matkaajan laukusta kotiin lähdettäessä.

Ruokailu Haniassa on miellyttävä kokemus. Perinteiset kreikkalaiset ruoat vievät kielen mennessään ja tuoreet ja terveelliset kala-annokset eivät kiristä vyötärölläkään. Paikallinen herkku on tuore hunaja, joka on erityisen herkullista juuri Haniassa. Kukkaron nyörejä voi joutua keskustan alueen ravintoloissa hiukan avaamaan,  mutta keskustan välittömässä läheisyydessä on lukuisia ravintoloita, joissa vatsansa saa täyteen kohtuuhintaan.