Yllättävän vehreä ja monipuolinen Korfu on yksi Kreikan kaikkien aikojen suosikkisaarista. Saaren pohjoisen oliivilehdot sekä vihreät laaksot ja viljelmät ovat Korfun tunnusmerkkejä. Eteläosan karumpi alue ei kuitenkaan jää kakkoseksi, vaan myös täältä voi matkailija löytää upeita ja lähes autioituneita lahdenpoukamia täydellisine hiekkarantoineen.

Historia saarella on vaiherikas. Muinaisessa historiassa se kuului antiikin kreikkalaisille, mutta saari on ollut miehitettynä niin roomalaisten, ranskalaisten, bysanttilaisten, venäläisten kuin englantilaisten toimesta. Vuonna 1864 se kuitenkin palasi takaisin Kreikan hallinnon alle. Historiansa ansiosta saarella näkyy edelleen vaikutteita erityisesti Britanniasta ja Korfun kaupungin vanhassakaupungissa sijaitsee edelleen brittien rakentama hieno krikettikenttä.

Sanotaan, että saaren kauneimmat rannat eivät löydy turistien suosimilta alueilta, vaan hiljaisemmista poukamista. Onkin siis enemmän kuin suositeltavaa vuokrata auto tai skootteri ja lähteä kiertelemään saarta omin päin. Samalla kun ajelee pitkin Korfun saarta upeita uimarantoja etsiskellen, pääsee tutustumaan sen  upeaan luontoon. Tältä saarelta voi löytää Kreikan kauneimpia ja aidoimpia pikkukyliä, joihin massaturismi ei ole vielä tänä päivänäkään yltänyt.

Kulttuurinälkäisille on Korfulla tarjolla useita eri nähtävyyksiä, joista tunnetuin lienee olevan Achilleonin palatsi. Se sijaitsee noin 10 kilometriä Korfun kaupungista etelään ja siellä pääsee tutustumaan tähän upeaan rakennukseen ja sen erityisen näyttäviin puutarhoihin. Palatsin rakennutti Itävallan keisarinna Elisabeth, kutsumanimeltään Sisi, vuonna 1890.