Italian saappaankärjessä sijaitseva Sisilia (italiaksi Sicilia, englanniksi Sicily) on Välimeren suurin saari. Sisilia on autonominen alue Italiaa ja kuuluu näin ollen Euroopan Unioniin. Matkaa mantereelle on vain noin 3 kilometriä.

Historiaa: Kuten lähes kaikkien Välimeren saarien, myös Sisilian historia on pitkä ja tietysti myös verinen. Antiikin aikaan Sisilia oli kreikkalainen saari, aiemmin saarella asui foinikialaisia ja kreikkaisten kanssa yhtä aikaa myös karthagolaisia. Sisilian kaakkoisrannikolla sijaitsi Syrakusan kaupunki, joka oli yksi suurimmista antiikin Kreikan kaupungeista. Kaupunki joutui vuosia kestäneen piirityksen jälkeen lopulta roomalaisten haltuun.  Saari oli myös karthagolaisten ja roomalaisten välisten sotien näyttämönä. Välillä saarta hallitsivat kapinoivat orjat. Rooman vallan luhistuttua saari siirtyi Itä-Rooman haltuun ja myöhemmin valtaa pitivät Normannit. Uuden Ajan alussa saari kuului Espanjalle ja myöhemmin Napolille. Toisen maailmansodan aikana liittoutuneet nousivat maihin Sisiliaan. Saari oli raskaiden sekä saksalaisten että liittoutuneiden pommitusten kohteena.

Matkakohteita: Sisilian saarella on monta kaupunkia. Alueen tärkein kaupunki on Palermo. Siellä on asukkaita yli 600 000. Kolme muuta yli 100 000 asukkaan kaupunkia ovat Catania, Messina ja Siracusa. Koko saaren asukasluku on vähän yli 5 miljoonaa.

Nähtävyyksiä: Euroopan suurin aktiivinen tulivuori Etna sijaitsee Sisiliassa. Etna purkautuu usein ja on yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Viimeksi Etna purkautui vuonna 2002. Muita nähtävyyksiä ovat Monrealin katedraali lähellä Palermon kaupunkia. Pieni 10000 asukkaan pikkukaupunki Taormina on myös vierailun arvoinen.

Sisilia muualla netissä: Ainoa löytämäni Sisilia sivusto on sisilia.net. Siellä on kerrottu enemmän Sisilian matkakohteista, historiasta ja nähtävyyksistä.