Lanzaroten karttaKauniita hiekkarantoja ja karua luontoa. Sellainen on Lanzarote. Se on kuuma, muttei kostea. Metsää et sieltä löydä. Rannalta voit löytää palmuja ja saaren keskiosissa menestyy kaktus. Juuri ja juuri.

Kuten kaikki Kanarian saaret, myös Lanzarote on muodostunut tuliperäisen toiminnan seurauksena. Ensin merestä nousee tulivuori joka syöksee laavaa. Lopulta tulivuori sammuu ja jäljelle jää vain korkea kraatteri. Vuosimiljoonien kuluessa kraatteri kuluu ja saari madaltuu ja laajenee. Ensin saaren löytävät linnut ja vähitellen ilma- ja merivirtojen mukana kulkevat siemenet tekevät saaresta vihreän. Lanzarote ei ole vielä tässä vaiheessa. Viimeistä purkauksesta on vain parisataa vuotta. Lintuja on saarella paljon, nisäkkäitä ei nimeksikään.

viininviljely-lanzaroteLanzarote on kuuma paitsi maan pinnalta myös sen alta. Timanfaya luonnonpuisto on valtava laavakenttä. Laava on kuivunut ja jäähtynyt pinnasta vain muutaman kymmenen sentin syvyydeltä. Syvemmällä maa on edelleen satoja asteita kuuma. Turisteille esitellään, miten matalaan kuoppaan laitettu ruoho syttyy itsestään palamaan. Timanfayan luonnonpuiston ravintolassa kanankoivet paistetaan syvän maahan kaivetun kuopan (kaivon) päällä. Ilman tulta ja liekkiä, jollei kuopan pohjalle putoavan paistinrasvan leimahduksia oteta huomioon.

Lanzaroten eteläosa on säästynyt hiukan paremmin purkauksilta. Siellä on kauniita hiekkarantoja ja jonkin verran istutettuja palmuja.

Lanzarote linkkejä:

kanariansaaret.net/lanzarote

Lanzarote aiheinen sivu kanariansaari aiheisella ”kohteet” domainilla.

Infoa Lanzarotesta:

– Kanarian saarista kaikkein itäisin.

– asukkaita 140 000

– pääkaupunki ja suurin kaupunki Arrecife