La Gomera – Kanariansaaret

La Gomera on erityisen ihastuttava tuttavuus vehreää luontoa ja aitoa kanarialaista elämänmenoa arvostaville. Se on myös saariryhmän suositeltavin kohde, El Hierron lisäksi, yksinäisyyttä ja kuntoilua kaipaaville. Hieman Teneriffalta länteen sijaitseva lähes pyöreä saari ylpeilee upealla kansallispuistollaan, Garajonaylla, jonka metsissä sekä vain saarella tavattavat lajit että turistit viihtyvät rinta rinnan. Kansallispuisto onnistuukin houkuttelemaan La Gomeran kamaralle satoja tuhansia turisteja vuosittain, heistä onneksi suurin osa saapuu vain päiväretkelle.

Toinen La Gomeran vetonauloista on pohjoisrannikon Los Organosin urkuja muistuttava kalliomuodostelma. Jopa 800 metriä korkea ja noin 200 metrin levyinen basalttimuodostelma näyttää aivan jättimäiseltä urun piippujen kokoelmalta, joka kohoaa kuohuvan meren aalloista. Los Organosia pääsee ihailemaan venekyydillä joko San Sebastianista tai Valle Gran Reystä, ja matkalla voit bongata jopa delfiinejä tai valaita.

Saarella majoittuvat valitsevat tavallisesti tukikohdakseen joko pääkaupungin San Sebastianin tai Valle Gran Reyn. La Gomeran itäosassa sijaitseva San Sebastian on kautta aikojen ollut tärkeä satamakaupunki, jossa jopa itse Kolumbus majoittui matkallaan Amerikkaan ja takaisin. Voit itsekin vierailla hänen suosimassaan majatalossa. Saaren parhaat ostosmahdollisuudet ja vähät huvitukset löytyvät juuri San Sebastianista. Valle Gran Rey löytyy saaren länsipuolelta, ja pysyvästi siellä asuu vain 4 000 ihmistä. Aivan meren laidalla olevaan vuorenrinteeseen rakennettu pikkukaupunki tarjoaa kauniit maisemat ja lähes rikkomatonta rauhaa. Läheisyydestä löytyvät niin upeat Playa de Inglesin, Playa de Valle Gran Reyn ja Charco del Conden rannat.

Vierailemisen arvoisia ovat edellä mainittujen lisäksi myös eteläinen Playa Santiagon pieni ja viehättävä kalastajakylä, sekä perinteinen ja romanttinen vuoristokylä Hermigua. Jälkimmäinen ylpeilee mm. El Convento de Santo Domingon luostarilla ja tuottavilla banaaniviljelmillään.

La Gomera suosii patikointia neitseellisen luonnon keskellä sekä pyöräilyä. Niiden lisäksi saari on kasvattamassa mainettaan myös golfaajien keskuudessa, sillä Donald Steelin suunnittelema 18-reikäinen kenttä tarjoaa vuoden ympäri loistavat pelimahdollisuudet. Kenttä sijaitsee Hotel Tecinan yhteydessä.

La Gomeran makunautintoihin lukeutuvat monet eksoottiset tuttavuudet. Voit vallita lautasellesi vaikkapa Potaje de Berrosia (vesikrassikeittoa) tai Atún en mojoa (tonnikalaa mojo-kastikkeella). Niiden seuraksi sopivat etenkin La Gomeran omat aromikkaat viinit, sekä paikallinen ”tulijuoma” parra sellaisenaan tai miel de palmalla (palmuhunajalla) ohennettuna.