Fuerteventura ja sen lomakohteet

Suomalaisetkin ovat jo tulleet tutuiksi Kanariansaarten Fuerteventuran kanssa. Se on Kanariansaarista lähinnä Afrikkaa, joka näkyy saaren ilmastossa. Fuerteventura lienee myös alueen vanhin tulivuoren synnyttämä saari, jolla on ikää jo pitkälti yli 10 miljoonaa vuotta.

Ilmastoltaan Fuerteventuraa verrataan usein Floridaan tai Meksikoon, sillä sää on suhteellisen lämmin aivan vuoden ympäri. Vuodenajat kuitenkin eroavat jonkin verran toisistaan, sillä kesän noin 25 – 30 asteen lämpö viilenee talvisin alle 20 asteeksi ja sateita saattaa ropsahdella. Fuerteventura-nimi tarkoittanee ”kovaa tuulta”, ja saarella todellakin tulle lähes aina, toisinaan erittäin navakasti. Siksi talviset päivät saattavat tuntua koleilta. Myöskään Saharasta hiekkaa puhaltavat myrskyt eivät ole harvinaisia.

Yleisilmeeltään Fuerteventuraa on pakko luonnehtia karuksi, se on useimmilla alueilla kuumaisemaa, jota hallitsevat matalat vuoret ja laavakentät. Siinä missä Fuerteventuralta puuttuvat suomalaisten rakastamat metsät, löytyy kauniita rantoja senkin edestä; rantoja on yli 150, joten jokaisen rantaleijonan makuun löytynee juuri se oikea. Valinnanvaraa on mykistävän kauniista hiekkarannoista kalliokaistaleisiin. Osa hiekkarannoista on tummaa laavahiekkaa, joka polttaa jalkojen alla.

Minne Suomesta sitten pääsee Fuerteventura-valmismatkalla? Läheskään kaikki matkanjärjestäjät eivät ole vielä ottaneet kaunista ja persoonallista saarta lomaohjelmistoonsa, ja kohteitakin on niillä vuoden 2014 tietojen mukaan tarjolla yhteensä vain neljä.

  • Caleta de Fuste: sijaitsee noin 10 kilometrin etäisyydellä saaren lentoasemasta ja on lähinnä lapsiperheiden unelmakohde. Kohde tarjoaa rauhaa ja todella loistavan lapsiystävällisen tyynen uimarannan. Lisäksi Caleta de Fustesta löytyy 1700-luvun linnoitus ja uusi golfkenttä.
  • Corralejo: Fuerteventuran pohjoisosan karujen maisemien keskellä sijaitseva kohde tarjoaa upeita hiekkarantoja, ainutlaatuisia hiekkadyynejä ja turkoosia merta.
  • Jandia: saaren kaakkoisosan Jandian parasta antia on sen upea vaalea hiekkaranta, lähistöllä olevat hiekkadyynit sekä Oasis Park -eläinpuisto, joissa lapsetkin viihtyvät loistavasti.
  • Las Playitas: pieni ja rauhallinen perhekohde lupaa aitoa Kanariaa, sillä on loistava ranta ja kylpylähoitoja sekä kuntoilumahdollisuuksia jokaiseen lähtöön (golfia, tennistä, pyöräilyä, surffausta, sukellusta, pilatesta, joogaa jne.)